Deze week op tv

Donderdag 30 jun 2022 13:25 MAX

Pensioen? Veel sparen, weinig krijgen
Zwarte Zwanen

Welke mensen schuiven 1800 miljard euro over de wereld? Hoe doen zij dat? En hoeveel blijft er aan de strijkstok hangen? MAX-journalist Cees Grimbergen onderzoekt de schimmige wereld van ons pensioengeld. De Brabantse vriendinnen Riet en Marga hebben naast hun AOW een pensioen van 500 euro per maand. Hoe komen zij rond en hoe denken zij over de stijgende kosten van levensonderhoud? Vrachtwagenchauffeur Ger Trines legt uit dat ook werkende Nederlanders door de strenge rekenregels een lager pensioen tegemoet kunnen zien. Sommige ouderen gaan nu zelfs demonstreren voor een hoger pensioen.

Zaterdag 2 jul 2022 08:00 AVROTROS

Alexander McQueen - Testament
Close Up

In 2010 overleed op 40-jarige leeftijd de Britse modeontwerper Alexander McQueen. McQueen gold niet alleen als artistiek visionair en als provocateur bij uitstek, hij worstelde ook zijn hele leven met de verleidingen van drugs en alcohol. Regisseur Loïc Prigent neemt McQueens laatste drie modecollecties onder de loep en schetst zo een beeld van een uitzonderlijk, maar duister, talent.

Zondag 3 jul 2022 11:08 Human

Mariam
Zappdoc: Wat zou jij doen?

Mariam (11) is uit Syrië gevlucht en vindt het moeilijk om te zeggen waar ze vandaan komt. Moet ze zich schamen voor haar afkomst en daar niets over zeggen of juist wel? Wie kan haar beter raad geven dan haar leeftijdsgenoten?

Zondag 3 jul 2022 19:20 Human

Lisa
Zappdoc: Wat zou jij doen?

Lisa (10) heeft last van heimwee en durft daardoor niet te logeren. En daar wil ze misschien vanaf omdat het schoolkamp eraan komt. Moet ze een keer proberen te logeren of het zo laten, aangezien ze het echt heel eng vindt? Wie kan haar beter raad geven dan haar leeftijdsgenoten?

Dit is 2Doc.nl

2Doc.nl is het grootste documentaireplatform van Nederland. Naast een indrukwekkende hoeveelheid docu’s van de NPO vind je hier de verhalen achter de films. Een site vol context, verdieping en curatie: lees of kijk interviews met documentairemakers, herbeleef documentaireklassiekers of ontdek actuele tips van de redactie op de site, in de nieuwsbrief, de podcast of op de socials.