2Doc.nl is dé website voor documentairefilms van de publieke omroep, die zich primair richt op documentaires zoals uitgezonden in 2Doc. 2Doc.nl biedt context, verdieping en relevantie voor de documentaireliefhebber.

Op deze pagina geven we u graag uitleg over waar 2Doc voor staat en wat wij u allemaal hebben te bieden.

Ook kunt u hier meer informatie vinden over de relatie van 2Doc in betrekking tot omroepen en NPO 1 en NPO 2. 

Context creatie

2Doc.nl geeft uitgebreide context bij de documentairefilms die door de publieke omroep worden uitgezonden. Dit gebeurt door middel van:

1. Meer informatie over de films, makers en/of bijbehorende aanleiding
2. Interviewprogramma’s
3. Ontsluiting archief

Binnenkort

In Binnenkort vindt de bezoeker een overzicht van aankomende 2Docs met teasers en previews. Het is tevens de plak waar de bezoeker kennismaakt met de 2Doc makers van morgen.

Naar Binnenkort

Samenwerking met alle omroepen

2Doc.nl is een plussite van en voor alle omroepen dus wij streven ernaar zo veel en zo goed mogelijk samen te werken met de omroepen. Naast het aanbod via de website streeft 2Doc.nl er naar om de contextproducties in samenwerking met alle omroepen in te tekenen bij het nieuw te vormen themakanaal voor cultuur en documentaires.

2Doc op NPO 2

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdagavond worden documentaires uitgezonden op NPO 2 onder de naam 2Doc: inspirerende verhalen in het hier en nu die de kijker als het ware 'meebeleeft'. Op 2Doc.nl kun je de onlangs uitgezonden documentaires terugkijken

Radio Doc op NPO Radio 1

Radio Doc zendt iedere zondagavond om 21.00 uur een lange en een korte documentaire uit op NPO Radio 1. In het radioarchief kunt u de uitgezonden documentaires terugluisteren.