2Doc:

Ukraine's War: The Other Side

VPRO

Regisseur Sean Langan biedt de kijker een zeldzaam inzicht in het leven aan de Russische frontlinie, en helpt het tragische conflict tussen Rusland en Oekraïne beter te begrijpen.

2Doc: Ukraine's War: The Other Side

Maandag 13 mei 2024

NPO 2, NPO Start en 2Doc.nl 23:10 uur

Over deze documentaire

In de documentaire reist Sean Langan met zijn fixer Sasha vanuit Moskou naar Donetsk, waar hij met argwaan wordt begroet. Hij bezoekt Russische soldaten in de loopgraven die doen denken aan de Eerste Wereldoorlog en vraagt ze naar hun emoties en overtuigingen.

Langan spreekt niet alleen met soldaten, maar ook met burgers die ondanks alles proberen hun leven te leven. De documentaire laat daarmee zien hoe het leven eruit ziet voor degenen die vechten, maar ook voor de burgers die al jaren lang verwikkeld zijn in een uitzichtloos conflict. Hiermee biedt Ukraine’s War: The Other Side de kijker een zeldzaam inzicht in het leven aan de Russische frontlinie, en helpt het tragische conflict tussen Rusland en Oekraïne beter te begrijpen. 

Statement VPRO
Waarom zenden we 'Ukraine’s War: The Other Side' uit?
'Ukraine’s War: The Other Side biedt de kijker een zeldzaam inzicht in het leven aan de Russische frontlinie, en helpt het tragische conflict tussen Rusland en Oekraïne beter te begrijpen. Doordat de overtuigingen en meningen van Russische soldaten door Langan worden bevraagd en uitgedaagd, biedt de documentaire een niet eerder vertoond perspectief op de Russische oorlog tegen Oekraïne. De documentaire wordt gezien als een belangrijke bijdrage aan de oorlogsverslaggeving. Het is aan het publiek om haar mening te vormen.'

Regie: Sean Langan
Omroep: VPRO
Producent: Leslie Knott en Mark Miller

Meer over dit onderwerp

Meer documentaires over oorlog