Nieuw op 2Doc.nl

Eerstvolgende uitzendingen op tv

Woensdag 7 jun. 2023 22:31 VPRO

My Old School
2Doc:

Na de dood van zijn moeder verhuist Brandon Lee naar zijn oma in Schotland. Ondanks de vreemde eerste indruk die hij maakt, sluit hij snel vriendschappen met zijn klasgenoten op zijn nieuwe school. Ze leren hem kennen als een slimme tiener, die dokter wil worden. Maar tijdens een vakantie komt zijn ware verhaal aan het licht. Deze documentaire is gemaakt door een oude klasgenoot van Brandon. Aan hem vertelt hij zijn verhaal, maar hij wil niet gefilmd worden. Acteur Alan Cumming speelt de rol van Brandon en playbackt zijn verhaal. Een grotendeels geanimeerde documentaire, die laat zien dat de realiteit soms vreemder is dan fictie.

Donderdag 8 jun. 2023 22:18 KRO-NCRV

Alleen thuis met een dienstwapen
2Doc:

De avontuurlijke Peter Paul plaatst als undercoveragent afluisterapparatuur bij verdachten. Maar dan komt hij in een vrije val terecht en wordt met PTSS gediagnosticeerd. Hoe kan een goed functionerende politieman verworden tot een bang vogeltje op de bank?

Vrijdag 9 jun. 2023 14:00 AVROTROS

Michael Douglas - de verloren zoon
Close Up

Acteur Michael Douglas vertelt voor de camera uitgebreid over zijn leven en werk, bezien vanuit de complexe relatie die hij had met zijn vader, Hollywoodgigant Kirk Douglas. Uiteindelijk bewees Michael Douglas, de ster van films als Wall Street, Fatal Attraction en Basic Instinct, dat hij op zijn eigen manier net zo succesvol als zijn vader was.

Zaterdag 10 jun. 2023 08:46 AVROTROS

Louvre Abu Dhabi
Close Up

Architect Jean Nouvel kreeg de felbegeerde opdracht om het nieuwe Louvre in Abu Dhabi, één van de Arabische Emiraten, te ontwerpen. Aan hem de uitdaging om een universeel museum te bedenken dat de Oosterse en de Westerse wereld met elkaar verbindt.

Zondag 11 jun. 2023 13:10 NTR

Dicht bij Vermeer
Het Uur van de Wolf

Documentaire over de totstandkoming van de Vermeertentoonstellng, van 10 februari t/m 4 juni 2023, in het Rijksmuseum in Amsterdam. Curatoren Gregor Weber en Pieter Roelofs en restauratoren Abbie Vandivere en Anna Krekeler streefden ernaar een nieuwer, completer beeld te geven van schilder Johannes Vermeer. Wat maakt een Vermeer tot een echte Vermeer? De camera toont zijn schilderijen van heel dichtbij, waardoor het meesterschap in alle facetten voor het voetlicht komt.

Zoek naar documentaires op onderwerp

Best bekeken deze week

 • 2Doc:

  Puinhoop

  Allard neemt een deel van de zorg voor zijn moeder met borderline op zich en raakt verstrikt in ruzies en trauma's uit zijn jeugd.

 • 2Doc:

  Inside Russia - Traitors and Heroes

  Ondanks de grote risico's hebben twee documentairemakers Russische burgers geportretteerd die zich uitspreken tegen de inval in Oekraïne.

 • 2Doc:

  Alleen thuis met een dienstwapen

  De succesvolle undercoveragent Peter Paul wordt met PTSS gediagnostiseerd. Wat is er precies met hem gebeurd?

 • 2Doc:

  Mijn vader, Nour en ik

  Hoe voorkom je dat trauma's van oorlog overgedragen worden aan de volgende generatie? Regisseur Wiam Al-Zabari maakte voor zijn zoon Nour een persoonlijke film over dit thema.

 • 2Doc:

  M'n Beessie en ik

  Kan een varken, een naaktkat, een dansende hond, een spirituele slak of een Insta-kat de gaten van het menselijke bestaan vullen? Johan Kramer verkent de betekenis van liefde tussen mens en dier.

 • Het Uur van de Wolf

  Dicht bij Vermeer

  Documentaire over de totstandkoming van de Vermeertentoonstellng in het Rijksmuseum in Amsterdam.

 • 2Doc:

  My Old School

  Brandon Lee lijkt een modelscholier, maar hij is niet wie hij beweert te zijn. Een grotendeels geanimeerde documentaire, die laat zien dat de realiteit soms vreemder is dan fictie.

 • 2Doc:

  Rotjochies

  Nederlandse ontspoorde pubers krijgen op het Franse platteland, met hulp van een no-nonsense jeugdhulpverlener, een laatste kans om hun tegendraadse gedrag te verbeteren.

 • Close Up

  Michael Douglas - de verloren zoon

  Acteur Michael Douglas vertelt voor de camera uitgebreid over zijn leven en werk, bezien vanuit de complexe relatie die hij had met zijn vader, Hollywoodgigant Kirk Douglas.

 • Makers van Morgen

  Dit ben ik niet

  Filmmaker Joris Koptod Nioky trekt in bij zijn moeder om een film over haar te maken. Na het zien van een tussentijdse montage, stort ze in. Ze herkent zich op geen enkele wijze in het portret en wil de film laten verbieden.

 • Dit is 2Doc.nl

  2Doc.nl is het grootste documentaireplatform van Nederland. Naast een indrukwekkende hoeveelheid docu’s van de NPO vind je hier de verhalen achter de films. Een site vol context, verdieping en curatie: lees of kijk interviews met documentairemakers, herbeleef documentaireklassiekers of ontdek actuele tips van de redactie op de site, in de nieuwsbrief, de podcast of op de socials.