Binnenkort te zien

Dinsdag 13 aug. 2024 14:05 NTR

"Het gaat er niet om wàt je ziet, het gaat er om wat je wílt zien". Kunstenaar Ger van Elk (1941-2014) kan zijn visie aanstekelijk verwoorden. Ook al behoort hij tot de grootste moderne kunstenaars van Nederland, toch roept zijn naam weinig herkenning op. Volgens de makers van de documentaire ligt dat zeker niet aan zijn werk, dat geestig en ironisch is en tegelijk uiterst serieus, maar vooral aan Van Elks dwarse persoonlijkheid. In 2013 beginnen ze hem te filmen, maar al na twee maanden krijgt Van Elk een herseninfarct en overlijdt een jaar later. Met het voltooien van deze documentaire wordt Van Elk en zijn werk opnieuw tot leven gebracht.

Dinsdag 13 aug. 2024 22:05 NTR

Donderdag 15 aug. 2024 22:10 NTR

Dinsdag 20 aug. 2024 22:10 NTR

Dinsdag 27 aug. 2024 21:15 BNNVARA

All inclusive love

Best bekeken docu's

Deze week populair

 • 2Doc:

  Vroeg verloren

  Liesbeth Rasker was tien jaar oud toen haar moeder stierf. Ze onderzoekt de impact daarvan op haar leven. Haar overtuiging 'mijn moeder is dood, maar dat is oké', bleek beperkt houdbaar.

 • 2Doc:

  Moeder Suriname

  De geschiedenis van Suriname zoals we die nog nooit gezien hebben. Met behulp van uniek ingekleurd archiefmateriaal vertelt regisseur Tessa Leuwsha het verhaal van een Surinaamse wasvrouw.

 • 2Doc:

  This is my moment

  De Belgische documentairemaker Lieven Corthouts geeft een inkijkje in het leven van wielrenner Biniam Girmay, die als eerste Afrikaan een wielerklassieker won.

 • Makers van Morgen

  Samen in vergetelheid

  Een kijkje in het leven van Winnie, de dochter van de dementerende mevrouw Korst. De intieme documentaire neemt de kijker mee door de ups en downs van iemand met dementie en laat zien dat het leven nog steeds mooie momenten bevat.

 • 2Doc:

  Wij & Zij

  Waarom willen mensen bij een groep horen? Waarom willen zij zich onderscheiden van de ander? Om dit te begrijpen praten filmmaker Klaartje Quirijns en psychiater Zohra Acherrat met elkaar.

 • 2Doc:

  Jongens zonder thuis

  Jongens die in de jeugdinstellingen niet meer te hanteren zijn, worden bij het kleinschalige Wonen Met Kansen op weg geholpen naar een bestaan op eigen benen.

 • Valkenburg in de Geul

  De Hotelheld

  Al drie generaties bestiert de familie Laheij hotel Walram aan de oever van de Geul. Na de overstroming in 2021 is het hotel technisch failliet, maar van opgeven willen ze niets weten.

 • Een goede dood

  Marte (26) krijgt na jaren wachten te horen dat een psychiater haar euthanasie gaat verlenen. Wil (78) heeft middel X in huis, maar zou liever euthanasie krijgen.

 • DocTalks: Moeder Suriname

  In de documentaire 'Moeder Suriname - Ma Sranan' (NTR) vertelt documentairemaker en schrijver Tessa Leuwsha het levensverhaal van een Surinaamse wasvrouw, geïnspireerd door haar grootmoeder Fansi. De film bestaat volledig uit archiefmateriaal, waarvan een deel nog nooit eerder is vertoond. Raoul Roeplal spreekt de regisseur in Suriname.

 • 2Doc:

  Spijtmoeders

  Wat als je van je kind houdt, maar doodongelukkig bent in je rol als moeder? Een documentaire over moeders die, als ze opnieuw mochten kiezen, liever geen moeder zouden zijn.

 • Meer weten?

  🤍 documentaires?

  Sluit je aan bij 2Doc.nl, de grootste documentairecommunity van Nederland. Naast een indrukwekkend documentairearchief, zie je nieuwe docu’s hier als eerste voorbijkomen en kijk, lees, luister en praat je mee achter de schermen. Bekijk de wereld met andere ogen.