Best bekeken deze week

 • 2Doc Kort

  Luc

  Lucas (15) loopt weg uit een gesloten jeugdzorginstelling in Amsterdam en slaat op de vlucht. Voor hij terugkeert, gaat hij samen met regisseur Tim Bary langs een aantal plekken en mensen.

 • 2Doc Kort

  Blauw Licht - Herinneringen van een Ambulancebroeder

  Op allerlei plekken in de stad ziet een voormalig ambulancebroeder beelden voor zich van de momenten waarop hij hulp verleende. Is het wel normaal dat één mens zoveel lijden moet zien?

 • Ongeschreven regels

  Niet zoals het hoort

  In gesprek met twee slechthorende vrouwen onderzoekt regisseur Roos Wijnen waar haar eigen schaamte voor haar gehoorapparaat vandaan komt. Waarom zijn zij eigenlijk degenen die zich aan moeten passen?

 • 2Doc:

  Belaagd

  Nagefloten op straat, lastiggevallen in de tram, dickpics op het werk, mishandeld door partner of verkracht; Nederlandse vrouwen doen een boekje open over seksuele intimidatie en geweld.

 • 2Doc:

  Rotjochies

  Nederlandse ontspoorde pubers krijgen op het Franse platteland, met hulp van een no-nonsense jeugdhulpverlener, een laatste kans om hun tegendraadse gedrag te verbeteren.

 • 2Doc:

  Schijnstudent

  Op de dag dat ze zou afstuderen, beroofde Dianne Tonies zichzelf van het leven. Pas toen bleek dat ze zes jaar lang deed alsof ze student was. Zus Rachel gaat op zoek naar antwoorden.

 • 2Doc:

  Femicide

  Iedere acht dagen wordt er in Nederland een vrouw vermoord door haar (ex-)partner. In deze documentaire doen nabestaanden hun verhaal en wordt het taboe rondom femicide doorbroken.

 • Makers van Morgen

  Facking Vaderdag

  Regisseur Sascha Stouthamer komt erachter in welke mate het overlijden van haar vader nog invloed heeft op haar leven, zowel fysiek als mentaal. In een parallel vertelling zoeken Sascha, Isabel en Oliver naar een manier om hun trauma te omarmen in plaats van te ontkennen.

 • 2Doc:

  Alicia

  Wat doet het met je als je opgroeit in kindertehuizen, jaar in jaar uit hopend op een plek in een pleeggezin? Wie beslist er over Alicia's lot en toekomst? Een onderhuids portret van binnenuit.

 • 2Doc:

  Beste meneer Bouterse

  Filmmaker Ananta Khemradj (32) vindt het hoognodig dat voor- en tegenstanders van Desi Bouterse het gesprek met elkaar aangaan om daarna als land samen verder te kunnen.

 • Zoek naar documentaires op onderwerp

  Dit is 2Doc.nl

  2Doc.nl is het grootste documentaireplatform van Nederland. Naast een indrukwekkende hoeveelheid docu’s van de NPO vind je hier de verhalen achter de films. Een site vol context, verdieping en curatie: lees of kijk interviews met documentairemakers, herbeleef documentaireklassiekers of ontdek actuele tips van de redactie op de site, in de nieuwsbrief, de podcast of op de socials.