Eerstvolgende uitzendingen op tv

Woensdag 29 nov. 2023 23:21 HUMAN

Teekay de Salto Koning

Rapper en breakdancer Teekay uit Eindhoven is bekend om zijn salto's en vlogs die stof doen opwaaien. Bij de coronarellen in 2021 krijgt hij niet alleen landelijke bekendheid als vlogverslaggever, maar belandt daardoor ook kort in de cel. Na zijn gevangenisstraf wil Teekay het roer omgooien en vooral een voorbeeld zijn voor andere jongeren. In deze documentaire neemt hij ons mee in zijn leven en vertelt hij over zijn jeugd in pleeggezinnen, de fouten die hij heeft gemaakt en over zijn dromen. Waar is Teekay naar op zoek?

Donderdag 30 nov. 2023 22:15 HUMAN

Sheila versus de Staat

Sheila is een van de gedupeerden van het toeslagenschandaal. Terwijl ze strijdt voor compensatie en voor een betere toekomst voor haar gezin, beginnen trauma's en stress hun tol te eisen.

Zaterdag 2 dec. 2023 07:41 AVROTROS

Outsider Art

Merkwaardig zijn ze misschien wel, de kunstenaars in de documentaire Outsider Art (2018), maar niet per se merkwaardiger dan andere kunstenaars of dan wijzelf. De een tekent uitsluitend vogels, de ander kleurrijke netwerken van metro's en vliegroutes, een derde haar dromen en nachtmerries. Door urenlang in opperste concentratie te tekenen of te schilderen lijken ze iets van grip te krijgen op een verwarrende wereld. Regisseur Jan Wouter van Reijen maakt met deze film voelbaar hoe overrompelend de binnenwereld van deze buitenstaanders eruitziet.

Dinsdag 5 dec. 2023 22:39 NTR

Documentaire over de Groningse stripmaker Barbara Stok (1970). Zij krijgt al ruim twintig jaar wereldwijde lof voor haar werk. Ze weet als geen ander filosofische ideeën met humor te verbeelden in haar boeken die in vele talen verschijnen. De Volkskrant noemde haar graphic novel 'De filosoof, de hond en de bruiloft', over de filosofe Hipparchia, een van de beste boeken van 2022. Achter de kleurrijke tekeningen schuilt een stripmaker met een eigenzinnige levensfilosofie.

Zaterdag 9 dec. 2023 07:31 AVROTROS

Jasperina de Jong - Op eenzame hoogte

Wanneer Jasperina de Jong in de vroege jaren 60 haar carrière begint bij het spraakmakende cabaret Lurelei, prijzen critici haar al snel als 'rasartieste'. Maar ze krijgt pas echt de kans om haar artistieke vleugels uit te slaan als ze eind jaren 60 samen met haar man Eric Herfst musicals en one-womanshows gaat maken. In de decennia erna groeit Jasperina uit tot een icoon van de Nederlandse showbusiness.

Zoek docu's op thema

Best bekeken docu's

Deze week populair

 • 2Doc:

  IDFA Primeur: Brandmeester

  Er waait een nieuwe wind door de Amsterdamse brandweer. De diversiteit binnen het korps moet omhoog, het ziekteverzuim omlaag. Aan Gerrie Koning de uitdaging om samen met zijn manschap mee te bewegen.

 • Ongeschreven regels

  Lot

  Wanneer zijn ouders besluiten het ouderlijk huis te verlaten om een kleiner appartement te betrekken, wordt het filmmaker Gijs Wilbers pijnlijk duidelijk dat er een grote roze olifant in de kamer is.

 • 2Doc:

  IDFA Primeur: Genderpoli - They and Them

  Wat doe je als behandelaar met een dertienjarige die van geslacht wil veranderen? Portret van een polikliniek waarin ethische, financiële en bureaucratische dilemma's om voorrang strijden.

 • 2Doc:

  The mind game

  Sajid vlucht op zijn veertiende alleen uit Afghanistan en maakt een gevaarlijke reis door Europa. Als hij denkt dat hij veilig is, wordt hij opnieuw op de proef gesteld.

 • Ongeschreven regels

  Beware of the dog

  Kee en haar hond worstelen, ieder op hun eigen manier, met boosheid. Omdat ze in hun gedrag lijnrecht tegenover elkaar staan, gaan ze beiden op zoek naar een manier om dichter bij elkaar te komen.

 • 2Doc kort

  You Can't Sleep Here

  De avond valt in Amsterdam. Honderden mensen zoeken naar een veilige plek om buiten de nacht door te brengen. Ze zoeken een plekje waar ze ongezien en zonder te worden lastiggevallen kunnen slapen.

 • 2Doc Kort

  Spiegel

  Eva Sjerps observeert de unieke band die ontstaat tussen jongeren en paarden wanneer deze elkaar ontmoeten tijdens zogeheten paardencoachingsessies.

 • Ongewoon Gewoon - Sheila Gogol

  Portret van de Amsterdamse Sheila Gogol, de moeder van schrijver Robert Vuijsje. Zij leidde een veelomvattend leven, dat zich kenmerkte door haar inzet voor vrede en verbinding.

 • 2Doc:

  Puinhoop

  Allard neemt een deel van de zorg voor zijn moeder met borderline op zich en raakt verstrikt in ruzies en trauma's uit zijn jeugd.

 • Volendam, een dorp in de Eredivisie

  Een uniek kijkje achter de schermen bij FC Volendam, de voetbalclub van trainer Wim Jonk en de kersverse voorzitter Jan Smit.

 • Topfilms uit afgelopen jaren

  Meer weten?

  🤍 documentaires?

  Sluit je aan bij 2Doc.nl, de grootste documentairecommunity van Nederland. Naast een indrukwekkend documentairearchief, zie je nieuwe docu’s hier als eerste voorbijkomen en kijk, lees, luister en praat je mee achter de schermen. Bekijk de wereld met andere ogen.