Overweldigd door het documentaireaanbod op 2Doc.nl? Hier vind je wekelijks relevante pareltjes uit het archief om keuzestress te minimaliseren.

Best bekeken documentaires

Deze week populair

 • S10-dat het goed blijft gaan met mij

  Linda Hakeboom en Rolf Hartogensis volgen twee jaar lang het leven van Stien den Hollander, artiestennaam S10. Hoe is het om altijd naar zwarte bladzijden uit je verleden gevraagd te worden?

 • 2Doc:

  Spijtmoeders

  Wat als je van je kind houdt, maar doodongelukkig bent in je rol als moeder? Een documentaire over moeders die, als ze opnieuw mochten kiezen, liever geen moeder zouden zijn.

 • Een goede dood

  Marte (26) krijgt na jaren wachten te horen dat een psychiater haar euthanasie gaat verlenen. Wil (78) heeft middel X in huis, maar zou liever euthanasie krijgen.

 • 2Doc:

  Peter en Erik: Een nieuwe broer (1/2)

  Als Peter 17 jaar is komt hij er toevallig achter dat hij een tweelingbroer heeft. Peter en Erik zijn na hun geboorte gescheiden geplaatst voor adoptie. Waarom is dit gebeurd?

 • 2Doc:

  Moederhart

  Nog elke week neemt de 92-jarige Tineke haar zestigjarige, meervoudig gehandicapte zoon mee om samen te gaan zwemmen. Maar hoe lang houdt ze deze mantelzorg vol?

 • 2Doc:

  Het laatste woord

  De Nederlandse Jurriën zit al tien jaar vast in Tunesië voor de moord op zijn vrouw. Zelf zegt hij onschuldig te zijn, maar na een schimmig proces werd hij toch veroordeeld. Was dat wel terecht?

 • 2Doc:

  Peter en Erik: Ze dachten dat ze God waren (2/2)

  De tweelingbroers Peter en Erik gaan op onderzoek waarom ze na hun geboorte gescheiden geadopteerd zijn. Waren zij onderdeel van een sociaal experiment?

 • 2Doc:

  Daughter of Genghis

  Documentaire waarin de vurige nationalist, feminist en alleenstaande moeder Gerel Byamba jarenlang gevolgd wordt. Zij leidt een vrouwenbende in de onderwereld van de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar.

 • 2Doc:

  Ukraine's War:The Other Side

  In deze documentaire wordt de gerenommeerde journalist en filmmaker Sean Langan gevolgd terwijl hij, met gevaar voor eigen leven, vanuit Rusland verslag doet van de oorlog in de Oekraïne.

 • 3LAB

  Storm om mij heen

  De negentienjarige hiphopartiest Stien den Hollander, S10, raakte verstrikt in de mallemolen van de GGZ, maar kwam daar sterker uit en wil nu anderen helpen door middel van haar muziek.

 • Dit is 2Doc.nl

  2Doc.nl is het grootste documentaireplatform van Nederland. Naast een indrukwekkende hoeveelheid docu’s van de NPO vind je hier de verhalen achter de films. Een site vol context, verdieping en curatie: lees of kijk interviews met documentairemakers, herbeleef documentaireklassiekers of ontdek actuele tips van de redactie op de site, in de nieuwsbrief, de podcast of op de socials.