Eerstvolgende uitzendingen op tv

Maandag 4 mrt. 2024 22:19 Omroep Zwart

Aut there

Loubna, een 30-jarige vrouw die haar leven lang haar autisme heeft verborgen om aan maatschappelijke normen te voldoen, gaat samen met haar moeder op roadtrip door Frankrijk. Tijdens de reis onthult Loubna haar worstelingen en verlangen naar zelfacceptatie, terwijl ze in gesprek gaat met haar moeder, mentor, vriendin en collega's.

Dinsdag 5 mrt. 2024 22:39 AVROTROS

Cine Libre - De bevrijding van de Cubaanse filmposter

Cuba koos er eind jaren 50 voor om een marxistisch-leninistische staat te worden en dat had een bijzondere weerslag op alles wat met film te maken had. Plotseling draaiden films uit de hele wereld in de Cubaanse bioscopen, in plaats van alleen maar Amerikaanse blockbusters. En Cubaanse grafische ontwerpers veranderden filmposters van commerciële publiekstrekkers in creatieve grafische kunstwerken. In het Cuba van vandaag vertelt een groep hedendaagse Cubaanse stripkunstenaars het verhaal van deze artistieke revolutie in een met veel liefde getekend stripboek.

Zaterdag 9 mrt. 2024 07:14 AVROTROS

Joan Mitchell - Woman in abstraction

De abstracte werken van de Amerikaanse kunstenares Joan Mitchell (1925-1992) doen met hun gracieuze patronen en pastelkleurige tinten denken aan het werk van Claude Monet. Dat is geen toeval, want de kunstenares verhuisde op 35-jarige leeftijd naar Frankrijk om neer te strijken in de omgeving van Giverny, het landgoed waar Monet werkte.

Maandag 11 mrt. 2024 22:19 BNNVARA

Tegengif

Casper van Eijck is hoogleraar chirurgie en voormalig clubarts van Feyenoord. Hij strijdt op een onconventionele manier voor een goede therapie tegen alvleesklierkanker, een strijd die al begint met een achterstand omdat veel van zijn patiënten niet meer te genezen zijn. Zijn zoektocht naar een medicijn om alvleesklier te beteugelen is er een met pieken en dalen, niet in de laatste plaats door de strenge veiligheidsregels. De documentaire laat zien hoe Casper vastberaden blijft vechten tegen de ziekte en voor zijn patiënten.

Dinsdag 12 mrt. 2024 22:39 AVROTROS

Romy en Alain - De eeuwige verloofden

Actrice Romy Schneider is al wereldberoemd wanneer zij in 1959 naar Frankrijk verhuist voor haar grote liefde, de onbekende Franse acteur Alain Delon. In Frankrijk draaien de rollen zich om. Schneider moet professioneel helemaal opnieuw beginnen, terwijl Delon in korte tijd uitgroeit tot een ster. Hun stormachtige liefdesrelatie transformeert uiteindelijk tot een levenslange vriendschap én een creatief partnerschap.

Zoek docu's op thema

Best bekeken docu's

Deze week populair

 • 2Doc:

  20 Days in Mariupol

  Verslag van de Russische inval in Marioepol. De beelden zijn gemaakt door de Oekraïense Associated Press-journalist Mstyslav Chernov en zijn team, de enige internationale verslaggevers in de stad.

 • 2Doc:

  Navalny

  Documentaire over het onderzoek naar de moordaanslag op de Russische oppositieleider Navalny. In 2020 wordt een aanslag op zijn leven gepleegd, doordat hij in het geheim wordt vergiftigd.

 • 2Doc:

  Puinhoop

  Allard neemt een deel van de zorg voor zijn moeder met borderline op zich en raakt verstrikt in ruzies en trauma's uit zijn jeugd.

 • Het Uur van de Wolf

  Tinkebell - Who killed the Blue Bird?

  Documentaire over kunstenares Katinka Simonse, alias Tinkebell. In het universum van Tinkebell bestaat geen onderscheid tussen leven, kunst en activisme.

 • Het pad van Sien

  Paradijsvogel en kunstenaarsmodel Sien (74) spreekt voor bevriend filmmaker Karim Ouri haar herinneringen, gedichten en gedachten in op een oude taperecorder.

 • 2Doc:

  Who I Am Not

  Een taboedoorbrekend verhaal over twee Zuid-Afrikaanse intersekse mensen die proberen te achterhalen wat of wie bepaalt tot welk geslacht zij zichzelf moeten beschouwen.

 • 2Doc:

  Het leven gaat niet altijd over tulpen

  Het leven van de familie Schouten draait om tulpen en topsport. Als moeder Jolanda door een hersenbloeding onverwacht veel zorg en aandacht nodig heeft, verandert alles.

 • DocTalks: Tinkebell - Who Killed the Blue Bird?

 • 2Doc:

  IDFA Primeur: Brandmeester

  Er waait een nieuwe wind door de Amsterdamse brandweer. De diversiteit binnen het korps moet omhoog, het ziekteverzuim omlaag. Aan Gerrie Koning de uitdaging om samen met zijn manschap mee te bewegen.

 • 2Doc:

  IDFA Primeur: Raising a School Shooter

  Ouders van drie leerlingen die klasgenoten en personeel vermoordden op hun school, vertellen hun verhaal van verlies.

 • Topfilms uit afgelopen jaren

  Meer weten?

  🤍 documentaires?

  Sluit je aan bij 2Doc.nl, de grootste documentairecommunity van Nederland. Naast een indrukwekkend documentairearchief, zie je nieuwe docu’s hier als eerste voorbijkomen en kijk, lees, luister en praat je mee achter de schermen. Bekijk de wereld met andere ogen.