2Doc:

Brommers kiek'n

VPRO

Hoe is het om als jongere op te groeien op het platteland? Een ode aan kameraadschap, liefde, werk en oneindige ruimte en vrijheid.

Meer over deze documentaire

Geertjan Lassche volgt een jaar lang, van jaarwisseling tot jaarwisseling, twee hechte vriendengroepen uit Overijssel; tieners uit Espelo en twintigers uit Nieuwleusen. Wat vinden de jongeren zelf van hun leven? Volop ruimte om aan te kunnen rommelen vinden ze één van de belangrijkste dingen, net als de saamhorigheid.

In de stad wonen lijkt ze niks, waar iedereen bovenop elkaar leeft en toch niemand zijn buren kent. En al kan de bijbehorende sociale controle soms lastig zijn, ze blijven toch het liefst hun hele leven in het eigen dorp. 'Brommers kiek'n' is een cinematografische ode aan de plattelandscultuur: kameraadschap, liefde, werk, toekomst en oneindige ruimte en vrijheid.

Regie: Geertjan Lassche
Omroep: VPRO

Update 2023

DocTalks: in gesprek met regisseur Geertjan Lassche

In deze aflevering spreekt Ersin Kiris met regisseur Geertjan Lassche over zijn documentaire 'Brommers kiek'n'. In deze documentaire worden jongeren gevolgd in hun dagelijks leven op het platteland van Overijssel.

Meer over 'Brommers kiek'n'

meer docu's over Nederland