2Doc:

Blind vertrouwen

MAX

Burgemeester, modeontwerper of topsporter zijn met een visuele beperking, kan dat? Het gaat niet vanzelf, maar het hoeft geen beperking te zijn voor je ambities.

Meer over deze documentaire

In Nederland is één op de vijftig mensen blind of slechtziend. We leven in een ultra visuele maatschappij; alles is ingericht op zien. Naar schatting heeft van alle blinden en slechtzienden nog geen dertig procent betaald werk. Het is voor mensen met een visuele beperking lastig om een betaalde baan te vinden. Ronald, Tjarda en Annemarie hebben zelf de touwtjes in handen genomen. 

Ronald Boef wil wereldkampioen golfen voor blinden en slechtzienden worden, ‘blindfluencer’ Tjarda Struik wil veel volgers op social media en op lange termijn zelfs burgemeester worden. Annemarie Nodelijk heeft een tassenlijn en haar doel is om een grote modeshow te organiseren.

Ronald, Tjarda en Annemarie beschikken over een flinke dosis doorzettingsvermogen en gaan oplossingsgericht te werk. Ze balanceren tussen de regie in eigen handen houden en het accepteren van hulp. Lukt het ze om hun ambities waar te maken?

Regie: Floor Collin, Ary Schouwenaar, Dolf Gerbers, Roy Ferwerda
Omroep: MAX

De documentaire, naar een idee van Tjarda Struik, is de winnaar van ‘Jouw idee op tv’. Met dit initiatief wilden de NPO en Omroep MAX in 2020 de band tussen de publieke omroep en het publiek versterken door kijkers rechtstreeks bij de programmering te betrekken. Ruim 3.500 ideeën werden ingediend.

Meer over leven met een beperking