2Doc

Sexual Healing

BNNVARA

Evelien is sinds haar geboorte spastisch en heeft een sterk verlangen naar seksualiteit. Nu, op haar 53ste, vindt ze de tijd rijp voor een zoektocht naar intimiteit. Maar twijfel en onzekerheid zijn nooit ver weg. Wordt ze haar innerlijke obstakels de baas?

‘Op mij zit toch niemand te wachten…’ Het is de sterke overtuiging van Evelien. Ze is spastisch, zit in een rolstoel, en de weinige seksuele ervaringen in haar leven waren teleurstellend. Maar gesprekken met haar hulpverlener Brigitte wakkeren bij Evelien het verlangen naar intimiteit aan. En dus waagt ze de sprong in het diepe.

Regie: Elsbeth Fraanje

2Doc.nl - de podcast over documentaire

Movies that Matter tips en een interview met regisseur Elsbeth Fraanje

Welke documentaires die te zien zullen zijn op het Movies that Matter festival zijn volgens filmkenner Helmut Boeijen écht de moeite waard? Samen met 2Doc.nl-redacteur Kitty Munnichs bespreekt hij een aantal documentaires, Duty of care, Het grote verzwijgen en No place for you in our town. Vervolgens gaan ze samen in gesprek met de maker van één van de films die in premiere zal gaan op Movies that Matter, Elsbeth Fraanje.

Eerder won Elsbeth Fraanje een Gouden Kalf voor haar documentaire Snelwegkerk. Op Movies that Matter 2022 gaat haar nieuwe documentaire in premiere: Sexual Healing. In deze documentaire laat ze de zoektocht van de 53-jarige Evelien zien. Evelien is geboren met spasmesch en zit haar leven lang al in een rolstoel. Samen met haar begeleider, Birgit, gaat Evelien op zoek naar haar eigen seksualiteit en onderzoeken ze de mogelijkheden om intimiteit te ervaren, met zichzelf en met een ander. Een zoektocht die bovenal gaat over hoe we van onszelf kunnen houden.

Meer van Elsbeth Fraanje