Thomas Balmès, BOS, 2013

Happiness

BOS

De achtjarige boeddhistische monnik Peyanki reist voor het eerst in zijn leven naar de grote stad om een televisie aan te schaffen, overtuigd van het geluk dat het apparaat zal brengen.

Een leven zonder tv was tot voor kort de normaalste zaak van de wereld in Bhutan. Het is een van de minst ontwikkelde landen ter wereld. Uiteindelijk deden in 1999 televisie en internet hun intrede, officieel aangekondigd door koning Jigme Singye Wangchuk. Voor de kleine dorpjes in het Himalayagebergte waarin Bhutan ligt, betekende dit een revolutie.

In het laatste dorpje dat werd aangesloten woont de achtjarige Peyangki, een dromerige eenling en boeddhistische monnik. Vooruitlopend op de grootse gebeurtenis wil Peyangki's oom een televisie kopen. Er zal een driedaagse reis naar Thimpu, de hoofdstad van Bhutan voor nodig zijn, en Peyangki mag mee. Voor het eerst komt hij in de grote stad.

De prachtige natuurshots spreken meer dan de mensen in deze documentaire, waarmee Thomas Balmès zijn filmische documentairestijl - die hij in 2010 al toonde met Babies - voortzet, evenals zijn traditie een stille getuige te zijn van culturele ontwikkeling over de hele wereld.

Regie: Thomas Balmès
Omroep: De Boeddhistische Blik

Meer over Peyangki

Meer documentaires over religie