3Doc:

Mijn broer en ik

VPRO

Xena Maria Evers ziet zichzelf als progressief, ruimdenkend en feministisch. Ze heeft nooit echt kunnen accepteren dat haar lievelingsbroer bekeerd is tot de islam. In 'Mijn broer en ik' onderzoekt Xena waarom haar broer op zo'n andere manier in het leven staat, terwijl ze dezelfde opvoeding hebben gekregen.

Xena wil haar broer weer begrijpen en probeert zonder (voor)oordelen naar zijn nieuwe leven te kijken. Tijdens deze spannende tocht dwingt ze zichzelf met hem in gesprek te gaan. Kan de afstand die zij voelt sinds zijn bekering plaatsmaken voor iets anders?

Regie: Xena Maria Evers

'Mijn broer en ik' is voortgekomen uit de VPRO Dorst Workshop 2017.

DocTalks

In de serie DocTalks worden de regisseurs van spraakmakende documentaires de meest prangende vragen voorgelegd. In deze aflevering spreekt Marijn Frank met regisseur Xena Maria Evers over haar documentaire 'Mijn Broer en Ik'.

Bekijk ook: