2Doc:

Hier ben ik

EO

We kijken mee door de ogen van enkele Bloemendalers die worstelen met hun levens, waarin ambitie en gejaagdheid de standaard zijn geworden.

Een topmanager die bijna sterft tijdens de New York marathon, maar weigert op te geven omdat hij geen verliezer wil zijn. Een vrouw die moeilijk kan verwerken dat ze na haar echtscheiding haar upperclass status verliest. En twee ambitieuze financials die geconfronteerd worden met een onverwerkt familieverleden.

Van Nieuwpoort probeert de menselijke maat terug te brengen in de op rendement gerichte wereld van de succesvolle managers om hem heen, maar ook in zichzelf en zijn gezin. Daartoe besluit hij zich voor het eerst in zijn leven te wagen aan het meest omstreden verhaal in de Bijbel waarin Abraham zijn eigen en enige zoon Isaak moet offeren aan God. Een moeilijke opdracht waarbij ook Van Nieuwpoort hard op zichzelf wordt teruggeworpen.

Regie: Sarah Vos en Sander Snoep

DocTalks - Hier ben ik

Meer over 'Hier ben ik'

Sander Snoep en Sarah Vos in Nooit Meer Slapen

De prestatiemaatschappij vraagt om een tegenstem, vinden documentairemakers Sarah Vos en Sander Snoep. Ze wilden een film maken over het échte leven. Hoe verrassend het is dat ze uitkwamen bij een dominee, hangt af van hoe je kijkt. Gaat het in de Bijbel over God, of over mensen? Vier jaar lang volgden de filmmakers Ad van Nieuwpoort, predikant te Bloemendaal, in zijn ontmoetingen met mensen die, net als hijzelf, wel een tik van onze gejaagde en ambitieuze samenleving hebben meegekregen. Nu is er de documentaire 'Hier Ben Ik'. Elianne Meijer spreekt erover met Ad van Nieuwpoort, en met Sarah Vos en Sander Snoep.