2Doc:

God's Address

EO

'God's Address' laat de complexiteit zien van samenleven in Jeruzalem. Hoe manifesteren religie en politiek zich in het dagelijks leven van de bewoners in Jeruzalem?

 Een documentaire van Geert van Kesteren & Noa Ben-Shalom

Meer werk van Geert van Kesteren

‘Een gelovige geeft zijn autonomie over aan een hogere macht. Die macht beslist voor jou hoe je moet denken en hoe je je dient te gedragen. Is de manier waarop wij, seculiere westerlingen, met onze techniek omgaan, niet exact hetzelfde? We voeden onze mobiele telefoons en onze computers met data en offeren daarbij net zo goed onze autonomie, onze privacy op.” 

Waarmee fotograaf en filmmaker Geert van Kesteren (1966) maar de vraag wil opwerpen: zijn zij, de gelovigen, eigenlijk wel zo anders? En denken wij, die niet religieus zijn, nou werkelijk dat wij vrij zijn in ons denken en handelen?

Lees verder op NPO Focus

De VS erkent Jeruzalem als hoofdstad van Israël en verhuist hun ambassade van Tel Aviv naar die stad. Deze mededeling van de Amerikaanse president Trump, eind 2017, veroorzaakt discussie in de wereld. Trump doet wat de meeste landen niet durven of willen doen. Jeruzalem wordt namelijk ook door de Palestijnen geclaimd als hoofdstad van hun toekomstige staat en de definitieve status van deze stad is nog niet vastgesteld. Waarom is Jeruzalem zo belangrijk voor de moslims, joden en christenen?