2Doc:

In de armen van Morpheus

KRO-NCRV

Wat als je nooit in slaap kun vallen? En wat als je juist altijd en overal in slaap valt? 'In de armen van Morpheus' speelt zich af in het grensgebied tussen droom en werkelijkheid.

Alleen in de slaap kun je ontsnappen aan de logica van het dagelijks leven. Door te vergeten en te dromen. Maar wat als je slaap zo heftig is dat het je leven overdag ontwricht? In de armen van Morpheus is een ontdekkingstocht naar de schoonheid en de wreedheid van de slaap. Een irrationele wereld waar wij geen vat op hebben, maar die wel vat heeft op ons.

Roselien is altijd moe en valt overal in slaap. Er is een werkzaam medicijn, maar tegen welke prijs? Emily wordt geplaagd door apocalyptische nachtmerries en agressie tijdens slaapwandelen. Ze hoopt uitkomst te vinden bij een ritueel in het land van haar voorouders. Hun verhalen raken verweven met een dichteres die hele nachten door Brussel dwaalt, een moeder met levensechte slaapverlamming en een muzikant met luide explosies in zijn hoofd.

Zij allen stellen de vraag: ben je degene in je slaap, of de persoon als je wakker bent? Ben je jezelf als je slaapt of juist wanneer je wakker bent? En waar begint de droom en houdt de realiteit op?

In de armen van Morpheus neemt je mee in een droomwereld tot het niet meer duidelijk is waar je naar kijkt: leven we in een droom of dromen we in de realiteit?

Regie: Marc Schmidt

Is het een toneelstuk of is het een documentaire?

DocTalks: in gesprek met regisseur Marc Schmidt

Elena Lindemans gaat deze DocTalks in gesprek met regisseur Marc Schmidt over zijn documentaire 'In de armen van Morpheus'.

'In de armen van Morpheus' in de media

De mooiste natuurdocumentaires: