Holland Doc

All My Tomorrows

IKON

De film 'All My Tomorrows' van Sonia Herman Dolz volgt o.a. gastrointestinaal chirurg Prof. Dr. Casper van Eijck, celbioloog Dr. Timo ten Hagen, nachtzuster L. Breedveld, kinderoncoloog Prof. Dr. R. Pieters, patholoog Drs. P. Zondervan en oncologisch chirurg Prof. Dr. A. Eggermont in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam.

Zij wijden zich met hart en ziel aan de raadselachtige ziekte en weten dat zij zelf niet zullen meemaken dat de ziekte volledig begrepen is en dat de middelen om deze te behandelen vooralsnog ontoereikend zullen zijn. Naast hun wetenschappelijke werk omringen zij hun patiënten met zorg.

De documentaire toont dat vooruitgang in de medische wetenschap vooral geboekt wordt dankzij de onophoudelijke nieuwsgierigheid en opmerkzaamheid van de mens. De Griekse arts Hippocrates die zo'n 2.500 jaar geleden een van de eersten was die de geneeskunde uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst haalde, moest het doen met dezelfde middelen die wij nu nóg hebben: kijken, voelen en snijden. Eén van de sleutels tot de oplossing van de vraag waarom cellen ongelimiteerd gaan delen zal mogelijk aangereikt worden door de muis, een dier dat ongeveer viervijfde van zijn genen gemeen heeft met de mens.

Regisseur: Sonia Herman Dolz