Holland Doc

Karla's komst

VPRO

De 19-jarige Sujeylin Aguilar woont met haar baby op straat in Manaqua, de hoofdstad van Nicaragua. Uit liefde voor haar kind probeert ze het zware straatbestaan te verlaten. Regisseur Koen Suidgeest volgt haar gedurende het eerste jaar na de bevalling.

Een paar weken voor de bevalling stopt Sujeylin met lijmsnuiven, een proces met vallen en opstaan. Ze realiseert zich steeds beter dat het park geen goede leefomgeving is voor een pasgeborene. Naast het gebrek aan hygiëne en rust is er de continue dreiging dat de politie komt om haar kind bij haar weg te halen.

Sujeylin doet diverse pogingen om te ontsnappen aan haar benarde situatie. Enkele dagen na Karla's geboorte huurt ze een kamer in de buurt. Binnen de kortste keren staat ze weer op straat omdat ze de huur niet kan betalen. Vervolgens keert ze terug  naar het platteland om weer bij haar moeder en haar zusjes te gaan wonen. Haar thuiskomst opent echter oude wonden die jaren geleden de aanleiding waren voor haar vertrek naar de stad. Als ook dit plan op de klippen loopt, besluit ze haar jeugdige verlangen naar vrijheid op te offeren voor de veiligheid van haar kind. Ze gaat in op het huwelijksaanzoek van een jonge man die haar en haar baby een dak boven het hoofd kunnen bieden. Is dit het begin van een écht gezin?

Regisseur: Koen Suidgeest