Holland Doc

Bloody mondays & strawberry pies

IKON

'Bloody mondays & strawberry pies' is een film over de creatieve kracht van verveling. Volgens regisseur Coco Schrijber zijn wij het vermogen kwijtgeraakt om niets te doen. Voor haar is verveling een intrigerende emotie die zowel positief en negatief kan zijn en die ons dwingt te bedenken waarom we doen wat we doen.

Op haar zoektocht naar de diepere betekenis van verveling ontmoet Schrijber een jonge vrouw uit Doetinchem die in de taartenbakkerij van de HEMA werkt en heeft ze contact met een 45-jarige Amerikaanse die levenslang heeft, omdat ze op haar 16e 'uit verveling' op schoolkinderen schoot, met fatale gevolgen. Verder voert ze gesprekken met een Wallstreethandelaar, een woestijnnomade en een man die al 42 jaar 'de tijd' schildert.

Steeds is Schrijber op zoek naar hun visie op verveling. Haar eigen kijk op het bestaan van de tot op het bot verveelde mens, bouwt Schrijber op uit fragmenten van Dostojewski’s Herinneringen uit het ondergrondse en Bret Easton Ellis' American Psycho, ingesproken door John Malkovich.

Kurt Vonnegut schreef: 'We zijn hier op aarde om rond te lummelen en laat niemand je iets anders wijsmaken.' In Bloody mondays & strawberry pies onderzoekt Schrijber het waarheidsgehalte van deze provocerende stelling.

Regisseur: Coco Schrijber