Heb je behoefte aan een sprankje hoop in deze donkere dagen? Wij maakten een selectie films waar je hart sneller van gaat kloppen. Laat je meevoeren door dé feelgooddocu's van 2018.

De 101-jarige Elisabeth Fisher-Spanjer leidt haar leven ten volste. Ze wordt omschreven als de 'oudste activististe van Amsterdam' en heeft zich een leven lang ingezet voor de underdog. In ‘Een klein beetje nog’ volgt jonge maker Hannah van Tassel Elisabeth op weg naar haar 102e verjaardag.

De vrolijke Palestijnse Muhi kwam als baby in een Israëlisch ziekenhuis terecht vanwege een ernstige auto-immuunziekte. Om zijn leven te redden, amputeerden artsen zijn armen en benen. Muhi laat zich niet uit het veld slaan: met zijn optimistische houding verovert hij de harten van de Joden én de Palestijnen.

Hoe is het om als vluchteling bij een Nederlander thuis te logeren? In ‘Vreemde Gasten’ volgt filmmaker Eva van Pelt een jaar lang een aantal Nederlanders en hun logees. Niet alleen hartverwarmende momenten, maar ook ongemakkelijke situaties komen voorbij.

Senioren laten samenleven met studenten? Omdat in verzorgingshuis Tuindorp Oost steeds meer kamers leegstaan, worden studenten uitgenodigd om hier te komen wonen. In 'Een nieuwe morgen' zie je hoe dit sociale experiment verloopt. Met een fijne soundtrack van Spinvis.

Dit lieve verhaal speelt zich af in de bergen van Brazilië. De 80-jarige Dona Alva gaat na het overlijden van haar echtgenoot op zoek naar nieuwe liefde. Ze laat haar oog vallen op een veel jongere man. Hoewel het dorp haar uitlacht, geeft ze niet op. Lukt het haar opnieuw liefde te vinden?

In 'De spelende mens' zie je hoe sommige volwassenen hun hobby's zo serieus nemen dat je je als buitenstaander afvraagt wat hen bezielt. Laat je meevoeren door waaghalzen, noeste knutselaars en vrije geesten die zich compleet overgeven aan het spel.

Meer tiplijstjes