2Doc:

Muhi - Generally Temporary

EO

De vrolijke Palestijnse Muhi kwam als baby terecht in een Israëlisch ziekenhuis vanwege een ernstige auto-immuunziekte. Om zijn leven te redden, amputeerden de artsen zijn armen en benen. Vanwege de ontoereikende gezondheidszorg in Gaza kan Muhi niet naar huis, en daarom besloot zijn opa om bij hem te blijven.

Vier jaar lang waren de filmmakers getuige van alle belangrijke momenten in Muhi’s leven. De beelden laten de bizarre situatie zien van de Palestijns-Israëlische situatie. Zo moet de moeder van Muhi al maanden van tevoren haar bezoekjes plannen om door alle checkpoints te komen. Maar de dappere Muhi laat zich niet uit het veld slaan: met zijn optimistische houding verovert hij de harten van zowel de Joden als de Palestijnen.

Regie: Rina Castelnuovo-Hollander en Tamir Elterman

DocTalks: in gesprek met de regisseurs

In de serie DocTalks worden de regisseurs van spraakmakende documentaires de meest prangende vragen voorgelegd. In deze aflevering spreekt Eva Cleven met regisseurs Rina Castelnuovo-Hollander en Tamir Elterman over hun documentaire 'Muhi - Generally Temporary'.