Makers van Morgen:

Achter het spiegelbeeld

VPRO

In 'Achter het spiegelbeeld' kijken mensen met verschillende leeftijden en achtergronden een halfuur lang in stilte naar zichzelf. Ze delen de ervaringen die ze voor de spiegel hebben en spreken over ongemak, verdriet, confrontatie en geluk.

Achter het spiegelbeeld

Zaterdag 17 februari 2024

NPO 2 Extra en 2Doc.nl 20.00

Meer over deze documentaire

We kijken elke dag in de spiegel, om ons haar te doen, onze tanden te poetsen of om make-up op te doen. We zien onszelf maar ook weer niet echt. Omdat we vaak vluchtig kijken of de spiegel als een praktisch hulpmiddel gebruiken om onszelf te zien. Maar wat als je nu eens langer naar jezelf kijkt, naar je eigen gezicht en voorkomen, zonder dat je praktisch met jezelf bezig bent. Wat zie je dan?

In de documentaire 'Achter het spiegelbeeld' kijken mensen met verschillende achtergronden en leeftijden een halfuur lang in stilte naar zichzelf in de spiegel. Wat gebeurt er als je jezelf eens echt voor langere tijd aankijkt? Wie zie je werkelijk en wat zijn de overeenkomsten en verschillen in hoe we naar onszelf en anderen kijken? Zeven mensen delen hun ervaringen over ongemak, verdriet, confrontatie en geluk terwijl we samen met hen naar zichzelf kijken.

Regie: Jelle Tigchelaar

Deze documentaire is geselecteerd in het kader van Makers van Morgen, het platform voor debuterend documentairetalent van 2Doc.nl

Meer over dit onderwerp

Meer Makers van Morgen- documentaires