Niemand die het ziet:

3. Stiekem

BNNVARA

In Huibs onderzoek naar een inlichtingenoperatie in Iran komt een doorbraak. Maar ook dichtbij huis rijst de vraag: wie is er nog verantwoordelijk als we niet zien wie er achter een aanval zit?

Huib probeert erachter te komen wie in Nederland heeft besloten om mee te doen aan operatie Stuxnetin Iran. Hij klopt aan bij oud-spionnen en politici, maar een tijdlang is het woord 'geheim' het enige dat hij hoort. Totdat er uit onverwachte hoek een doorbraak in zijn onderzoek komt. 

In Oekraïne en Brussel zien we hoe de democratie wordt getest door hybride oorlogsvoering. Journalist Sevgil is in Boetsja, waar Rusland probeert de waarheid te verhullen over honderden mensen die werden vermoord. Europarlementariër Bart dringt aan op aparte regels voor Rusland, China en Iran. Krijgt hij steun voor wat sommige anderen te ver vinden gaan?

Ga naar alle afleveringen:

Over deze serie:

Hoe vanzelfsprekend zijn onze vrede en veiligheid in het tijdperk van hybride oorlogsvoering? De geopolitieke thriller ‘Niemand die het ziet’ toont de nieuwe realiteit waarin hackers en spionnen de moderne soldaten zijn in een strijd die wordt gevoerd met desinformatie, digitale aanvallen en sabotage. De serie volgt vijf hoofdpersonen in Nederland, Oekraïne, Taiwan en Brussel die vastbesloten zijn de waarheid aan het licht te brengen en de onzichtbare dreiging zichtbaar te maken. Door de verschillende verhaallijnen, gefilmd in acht landen, komt de strijd om de nieuwe wereldorde dichtbij  en wordt duidelijk wat er op het spel staat.

Concept & scenario: Mea Dols de Jong, Ester Gould & Reijer Zwaan
Regie: Mea Dols de Jong & Chris Westendorp
Omroep: BNNVARA
Coproducent: The Other Room