Niemand die het ziet:

1. Sabotage

BNNVARA

Huib Modderkolk onderzoekt de Nederlandse betrokkenheid bij een geheime inlichtingenoperatie. Ook in Oekraïne en Brussel wordt de toenemende dreiging van verborgen aanvallen zichtbaar.

Journalist Huib onderzoekt de Nederlandse betrokkenheid bij een geheime inlichtingenoperatie in Iran. Is het waar dat een AIVD-agent wordt vermist na een cyberaanval op een kernfabriek? Op zoek naar clues daalt Huib steeds dieper af in de schimmige wereld van spionage en sabotage. 

Europarlementariër Bart slaat in Brussel alarm na de mysterieuze aanval op de gaspijpleiding Nord Stream. Hij waarschuwt voor de onzichtbare dreiging vanuit Rusland, China en Iran. 

In Oekraïne moet journalist Sevgil zich ondertussen niet alleen weren tegen raketaanvallen, maar ook tegen digitale aanvallen op de website van haar krant Ukrainska Pravda.

Ga naar alle afleveringen:

Over deze serie:

Hoe vanzelfsprekend zijn onze vrede en veiligheid in het tijdperk van hybride oorlogsvoering? De geopolitieke thriller ‘Niemand die het ziet’ toont de nieuwe realiteit waarin hackers en spionnen de moderne soldaten zijn in een strijd die wordt gevoerd met desinformatie, digitale aanvallen en sabotage. De serie volgt vijf hoofdpersonen in Nederland, Oekraïne, Taiwan en Brussel die vastbesloten zijn de waarheid aan het licht te brengen en de onzichtbare dreiging zichtbaar te maken. Door de verschillende verhaallijnen, gefilmd in acht landen, komt de strijd om de nieuwe wereldorde dichtbij  en wordt duidelijk wat er op het spel staat.

Concept & scenario: Mea Dols de Jong, Ester Gould & Reijer Zwaan
Regie: Mea Dols de Jong & Chris Westendorp
Omroep: BNNVARA
Coproducent: The Other Room