Niemand die het ziet:

4. Je weet niet wat je niet weet

BNNVARA

Huibs onderzoek naar de Nederlandse rol bij een geheime operatie in Iran komt tot een ontknoping. In Brussel, Oekraïne en Taiwan zien we wat ervoor nodig is om de democratie te verdedigen.

Huib komt nu wel heel dicht bij de ontknoping van zijn onderzoek naar de Nederlandse rol bij een geheime operatie in Iran. Hiervoor moet hij ver reizen. Is de waarheid ruim vijftien jaar later nog te achterhalen of blijven sommige zaken voor altijd in het duister? Bart strijdt voor nieuwe regels die Europa moeten wapenen tegen onzichtbare aanvallen. Hij neemt zijn gezin mee naar het Europees parlement en laat zien wat er op het spel staat voor de democratie. In Oekraïne en Taiwan zijn Sevgil en Billion vastberaden de feiten te laten spreken en de democratie te verdedigen nu het nog kan.

Ga naar alle afleveringen:

Over deze serie:

Hoe vanzelfsprekend zijn onze vrede en veiligheid in het tijdperk van hybride oorlogsvoering? De geopolitieke thriller ‘Niemand die het ziet’ toont de nieuwe realiteit waarin hackers en spionnen de moderne soldaten zijn in een strijd die wordt gevoerd met desinformatie, digitale aanvallen en sabotage. De serie volgt vijf hoofdpersonen in Nederland, Oekraïne, Taiwan en Brussel die vastbesloten zijn de waarheid aan het licht te brengen en de onzichtbare dreiging zichtbaar te maken. Door de verschillende verhaallijnen, gefilmd in acht landen, komt de strijd om de nieuwe wereldorde dichtbij  en wordt duidelijk wat er op het spel staat.

Concept & scenario: Mea Dols de Jong, Ester Gould & Reijer Zwaan
Regie: Mea Dols de Jong & Chris Westendorp
Omroep: BNNVARA
Coproducent: The Other Room