Niemand die het ziet:

2. Intelligence

BNNVARA

Huib ontdekt nieuwe feiten in zijn onderzoek naar een verdwenen geheim agent in Iran. In Taiwan, Oekraïne en Brussel zien we het belang van de strijd om de waarheid bij moderne oorlogsvoering.

Huib vervolgt zijn onderzoek naar de Nederlandse spion die verdween na een geheime operatie in Iran. Hij speurt naar nieuwe aanwijzingen bij een CIA-agent die opvallend veel ervaring heeft met spionnen in het Midden-Oosten. Ook komt hij in contact met een belangrijke Iraanse bron. Kent die agent X?

In Oekraïne wordt hacker Artem ingehuurd door de inlichtingendienst om de locatie van Russische troepen te achterhalen. Ondertussen probeert Puma in Taiwan te voorkomen dat buurland China verwarring zaait met valse informatie. Europarlementariër Bart vindt dat Europa meer moet doen om wereldwijd het Russische en Chinese narratief te weerleggen.

Ga naar alle afleveringen:

Over deze serie:

Hoe vanzelfsprekend zijn onze vrede en veiligheid in het tijdperk van hybride oorlogsvoering? De geopolitieke thriller ‘Niemand die het ziet’ toont de nieuwe realiteit waarin hackers en spionnen de moderne soldaten zijn in een strijd die wordt gevoerd met desinformatie, digitale aanvallen en sabotage. De serie volgt vijf hoofdpersonen in Nederland, Oekraïne, Taiwan en Brussel die vastbesloten zijn de waarheid aan het licht te brengen en de onzichtbare dreiging zichtbaar te maken. Door de verschillende verhaallijnen, gefilmd in acht landen, komt de strijd om de nieuwe wereldorde dichtbij  en wordt duidelijk wat er op het spel staat.

Concept & scenario: Mea Dols de Jong, Ester Gould & Reijer Zwaan
Regie: Mea Dols de Jong & Chris Westendorp
Omroep: BNNVARA
Coproducent: The Other Room