Het Uur van de Wolf

DeWolff in Europa

NTR

Drank, drugs en Rock 'n Roll. De mannen van DeWolff kunnen er wat van. Deze documentaire volgt de bandleden op de voet tijdens hun tour door Europa. Het resultaat is een wilde rit vol muziek en volgepakte busjes. Maar is touren wel zo Rock 'n Roll als we denken?

Wanneer je luistert naar de muziek van de band DeWolff waan je je even in de jaren '70. Met scheurende gitaren, zingende orgels en lange haren blazen de bandleden Pablo en Luka van de Poel en hun vriend Robin Piso iedereen weg. De band begon in 2008 en ze hebben al aardig wat albums en singles op hun naam staan. Deze documentaire volgt DeWolff op de voet tijdens hun tour door Europa. De film kan worden beleefd als een 'coming of age' van de muzikanten; veel muziek, weinig slaap.

Rockgroep DeWolff wil met een 4-sporen-cassetterecorder al reizend een nieuwe plaat opnemen. Het avontuur gaat over toppen en door diepe dalen. De bandleden worden achtervolgd door amandelontsteking, voedselvergiftiging en de geluidstechnicus belandt in het ziekenhuis. Toch wordt in vrijwel alles humor gevonden. De kijker zit op de achterbank van het tourbusje, is in de kleedkamer, op het podium en is getuige van de creatie van hun nieuwe album. Wars van uitgedachte imago’s en marketingstrategieën volgen ze hun eigenzinnige koers.

Regie: Marcel de Vré

DeWolff live

Muzikale hoogstandjes