2Doc:

Trapped in the City of a Thousand Mountains

HUMAN

In de Chinese metropool Chongqing is de bloei van hiphopbands door de autoriteiten aan banden gelegd. Zangeres Lady Duck laat de hiphopwereld en bijbehorende undergroundcultuur van haar stad zien.

In de Chinese metropool Chongqing proberen rappers uit te vinden wat wel en niet kan sinds er nieuwe censuur is uitgevaardigd, die iedere vorm van improvisatie verbiedt. Zangeres Lady Duck laat de hiphopwereld en bijbehorende undergroundcultuur van haar stad zien en gidst de kijker door nachtelijk Chongqing. Eeuwenlang was de aan de Yangtze gelegen metropool Chongqing een inspiratie voor dichters en artiesten. Nu het de snelst groeiende en dichtstbevolkte stad van China is, is het staatstoezicht onontkoombaar. De weergaloze bloei van hiphopbands is door de autoriteiten aan banden gelegd.

Regie: David Verbeek

DocTalks

In de serie DocTalks worden de regisseurs van spraakmakende documentaires de meest prangende vragen voorgelegd. In deze aflevering spreekt Marijn Frank met regisseur David Verbeek en producer Prisca van der Mullen over hun documentaire 'Trapped in the City of a Thousand Mountains'.

Bekijk ook dit venster van NPO Focus..

Meer documentaires over China