3Doc:

De vlucht van Ronnie

VPRO

Ronnie Flex won in 2019 de Popprijs, had miljoenen streams en speelde op alle grote festivals. Tegelijkertijd worstelde hij met het vaderschap, de druk om een nieuw album te maken, depressies en een drank- en drugsprobleem. '3Doc: De vlucht van Ronnie' volgt hem tijdens dit bewogen jaar.

Regisseur Sacha Vermeulen volgde opnieuw een jaar lang Ronnie Flex in dit vervolg op Alleen met iedereen uit 2017. In deze nieuwe film zien we de successen, maar ook de kwetsbare en onzekere kant van Ronnie Flex in een bijzonder turbulent jaar. Gaat het hem lukken grip op zijn leven te krijgen?

Regie: Sacha Vermeulen

Regisseur Sacha Vermeulen: ‘Ronnie heeft een bijzondere binnenwereld, en struggelt met onzekerheden die veel jongeren van zijn generatie zullen herkennen. Mede daarom is zijn oprechtheid hartverwarmend en bovenal noodzakelijk. De docu is een classic coming of age-verhaal.’ 

Ronnie Flex: ‘Vanaf de dag dat mijn dochter Nori geboren was, dacht ik voor 't eerst: al die Ronnie Flex shit boeit me niet. Ze heeft schoolgeld nodig, en speelgoed, ze is de eerste in mijn leven. Zo bezeten als ik van mijn muziek was, ik had gewoon nooit gedacht dat ik iets belangrijker zou kunnen vinden dan dat.’ 

In gesprek met de maker Sacha Vermeulen:

Bekijk hier 'Alleen met iedereen'

Meer muziekdocumentaires