3Doc:

Ronnie Flex, alleen met iedereen

VPRO

Hiphop is niet langer underground, hiphop is de nieuwe mainstream. Ronnie Flex is de huidige frontman van een nieuwe generatie Nederlandse rappers en momenteel bezig met een nieuw album. Deze 3Doc portretteert Ronnie (Ronell Langston Plasschaert, Capelle a/d IJssel 1992) tijdens een belangrijke periode in zijn leven: het maken van zijn tweede album en zijn zoektocht naar zijn muzikale identiteit. Ook zie je Ronnie in zijn privé omgeving. Een jongen die zich graag terugtrekt en alleen is te midden van alle mensen om hem heen. Een jonge artiest met grootse ambities, in een tijd waarin de concurrentie groter is dan ooit.

Ronnie Flex is de popprins van de streaming-generatie en een getalenteerde rapper uit de New Wave-stal (Winnaar Popprijs 2015), die zijn eigen weg naar de top volgt. Hij is de meest gestreamde artiest van eigen bodem, zijn 3 best bekeken video clips zijn samen goed voor meer dan 80.000.000 views op Youtube. Zijn nummers worden meer beluisterd dan dj Martin Garrix en de band Kensington. Waar radio en MTV vroeger het medium waren om muziek over te brengen naar de mainstream, vinden artiesten en jongeren nu zelf een weg via de verschillende platforms. Ronnie Flex is de ‘aanstichter’ van de nieuwe generatie hip-hoppers, die het geluid van de Nederlandse popmuziek bepaalt en hèt voorbeeld van iemand die via de nieuwe manier van mediagebruik groot is geworden.

Ik ben soms bang dat als ik echt ga doen wat ik zelf wil en ga experimenteren, dat ik dan minder luisteraars en followers krijg. Dat de tienermeisjes me achterlaten, en ik geen baan meer heb. Ik maak nu eenmaal meisjespop, dat is mijn hobby.

Ronnie Flex

Sinds 2012 stond Ronnie Flex met maar liefst 37 tracks en samenwerkingen in de Single Top 100. In 2014 bracht Ronnie Flex zijn eerste album ‘De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd’ uit. Een jaar later scoorde hij diverse hits en won vele prijzen met het gezamenlijke album New Wave. In 2016 was Ronnie Flex onder meer te horen op (#1) hits met Lil Kleine en Broederliefde. In het nieuwe jaar is het weer tijd voor eigen muziek, zijn laatste nummer Energie heeft al meer dan 20 miljoen views op You Tube. In het voorjaar verschijnt zijn nieuwe album.

Meer films over hiphop