2Doc:

Van verlies kun je niet betalen

KRO-NCRV

Adrie en Francien Trimpe zijn allebei in de 80, slecht ter been, maar werken nog elke dag in hun groentezaak. Een klein, kneuterig winkeltje in de oude binnenstad van Vlissingen. Zus Ada helpt vaak, maar als zij drie maanden naar Frankrijk gaat, spant het erom: kunnen Adrie en Francien de winkel wel aanhouden?

De laatste keer dat Francien en Adrie samen op vakantie zijn geweest was nog net voordat zij in 1957 trouwden. Sindsdien hebben ze altijd zeven dagen per week gewerkt. Zelfs nu nog, nu Adries benen helemaal zijn volgelopen met vocht en zijn hart het steeds slechter trekt, werkt hij nog 14 tot 16 uur per dag.

Geen haar op Adries hoofd denkt eraan om de winkel te verkopen. Francien zou dit wel graag willen, want zij trekt het ook steeds slechter aangezien ze helemaal krom staat en enkel nog kan lopen met een rollator. Maar het 'winkeltje' is Adrie z'n lust en z'n leven.

De documentaire volgt hen terwijl ze tot de laatste snik proberen door te vechten en werken in het winkeltje.

In Memoriam

Francien Trimpe overleed in maart 2021op 86-jarige leeftijd. Adrie Trimpe overleed op 87-jarige leeftijd op 9 februari 2022. Francien en Adrie waren bijna 62 jaar getrouwd.

'Van verlies kun je niet betalen' in de media

Meer over senioren