2Doc:

Blijven gaan

MAX

Vijf senioren op hoge leeftijd trainen met elkaar in een Rotterdamse sportschool om fit te blijven. Maar het lichaam hapert en hun leefwereld wordt steeds kleiner.

Door te sporten hebben de senioren steun aan elkaar: herkomst en sociale status vallen weg. De sportschool verbroedert en bezorgt de ouderen ongekend plezier. Ondanks het fanatieke sporten is het verval niet tegen te houden. Deze documentaire laat de senioren ook alleen thuis zien en het confronterende gevecht tegen het strammer wordende lichaam, met het besef dat die strijd op den duur altijd wordt verloren.

Regie: Anneloek Sollart

2Doc.nl - de podcast over documentaire

In gesprek met regisseur Anneloek Sollart

'Het is echt heel mooi om te zien hoe zij vechten tegen het verval - dat klinkt een beetje oneerbiedig, maar dat is het wel. En daar krijg je zelf ook inspiratie van', aldus regisseur Anneloek Sollart.

Blijven gaan laat de confronterende gevecht tegen het strammer wordende lichaam zien, met het besef dat die strijd op den duur altijd wordt verloren. Hoe kwam regisseur Anneloek Sollart op het idee om vijf senioren te volgen? Wat was haar persoonlijke drijfveer? En had ze ook activistische doelen tijdens het maken van deze docu?

2Doc.nl-redacteur Kitty Munnichs gaat in gesprek met Anneloek Sollart over haar documentaire Blijven gaan in De podcast over documentaire van 2Doc.nl.

Abonneer en luister de podcast in jouw favoriete podcastapp.

Meer documentaires over sport