2Doc:

The Mole Agent

EO

In deze eigenzinnige mix van spionagefilm en observerende documentaire gaat de 83-jarige Sergio undercover in een bejaardentehuis. Hij mag aan de slag als ‘mol’ voor een cliënt die denkt dat haar moeder in het tehuis wordt mishandeld.

Privédetective Romulo Aitken heeft een advertentie geplaatst in de krant. Hij zoekt een hoogbejaarde man die undercover kan gaan als bewoner in het bejaardentehuis. Zijn cliënt vermoedt dat haar moeder daar niet goed wordt behandeld. Na verschillende senioren zonder succes te hebben geïnterviewd, neemt hij de 83-jarige Sergio Chamy in dienst.

Sergio heeft geen ervaring als spion, maar na het overlijden van zijn vrouw is hij op zoek gegaan naar een baan om te voorkomen dat hij de hele dag alleen thuis zou zitten. Nu is het Romulo’s taak om de hoogbejaarde Sergio op te leiden tot geheim agent. Hij moet leren om spionagegadgets te gebruiken en op onderzoek uit te gaan zonder ontdekt te worden. Bewapend met een verborgen camera verhuist Sergio naar het bejaardentehuis. Hij wordt warm onthaald door de bewoners, die voor het merendeel uit vrouwen bestaan. 

Regie: Maite Alberdi
Omroep: EO

'The Mole Agent' in de media

Meer documentaires over jeugdige ouderen