Het Uur van de Wolf

Echt Herman Koch

NTR

Schrijversportret van Nederlands meest vertaalde en bestverkochte schrijver Herman Koch.

Herman Koch is een man met geheimen die hij alleen via het filter van een maskerade lijkt te willen prijsgeven. De Woede van Herman Koch is een schrijversportret waarin regisseur Pieter Verhoeff samen met Koch door het doolhof van zijn binnenwereld dwaalt, om in het centrum daarvan uit te komen. Pieter ontmoet hem in de intimiteit van zijn eigen leven, waar hij bereid is zijn vermommingen af te leggen.

Regie: Pieter Verhoeff

DocTalks

In de serie DocTalks worden de regisseurs van spraakmakende documentaires de meest prangende vragen voorgelegd. In deze aflevering spreekt Marijn Frank met regisseur Pieter Verhoeff over zijn documentaire 'Echt Herman Koch'.

Op het nachtkastje

Kluun (pseudoniem van Raymond van de Klundert) spreekt met de schrijver Herman Koch. De gespreksonderwerpen zijn het schrijven in de derde persoon, de fysieke reactie van Koch op een oorspronkelijk en goed idee, het schrijfproces, de dosering van humor in de romans van Koch en het opvoeren van romanpersonages. Daarnaast draagt Koch een stuk voor uit zijn roman Het diner.

Borát - de voorloper van Jiskefet

Het programma van Rik Zaal, met medewerking van Jet van Boxtel, Herman Koch, Marjan Luif, Michiel Romeijn, Theo Sontrop, Jan Stavinoha, en vele anderen kan gezien worden als een voorloper van het latere televisieprogramma Jiskefet. 251 Afleveringen, en nog eens honderden ‘Borát-hoekjes’ waren er te horen.

Geluidskunstenaar Mat Wijn, die er dertig jaar geleden ook bij was, heeft een aantal makers van toen opgezocht en kwam tot een nieuwe Borát

Meer documentaires van Pieter Verhoeff

  • Meer documentaires over schrijvers en literatuur