Binnenkort te zien

Donderdag 13 jun. 2024 22:18 KRO-NCRV

Gerlach

Portret van Gerlach van Beinum, een van de laatste klassieke akkerbouwers onder de rook van Schiphol. Door oprukkende bedrijven en klimaatverandering raakt zijn stukje land steeds meer in de verdrukking. Geholpen door zijn liefhebbende broers en vrienden en een flinke dosis relativerende humor ploegt Gerlach voort.

Zaterdag 15 jun. 2024 07:55 AVROTROS

Ossip - Van vader op zoon

Kunstenaar Ossip bewerkt foto's van anonieme personen, vaak uit een ver verleden, tot objecten en installaties. Het resultaat is licht verontrustend en raadselachtig. Wie is deze man, die zichzelf niet graag 'kunstenaar' noemt? Regisseur Anduo Lucia doet een poging het mysterie te ontrafelen en stuit op een verhaal over verloren vaders en zonen en de prijs van een leven voor de kunst.

Dinsdag 18 jun. 2024 22:40 NTR

Tekenen alsof je leven ervan afhangt. Dat is wat Egyptische cartoonist Doaa el-Adl doet. Ze is een van de weinige vrouwelijke dagbladcartoonisten van Egypte en wordt gelauwerd en gewaardeerd, zowel in eigen land als internationaal. Maar prijzen zijn niet haar enige oogst. Ook doodsbedreigingen en een justitieel onderzoek zijn het lot van een vrouw die het patriarchaat in de Arabische wereld ter discussie stelt. Regisseur Nada Riyadh brengt het werk van El-Adl tot leven in een mix van documentaire en animatie. De censuur in Egypte maakt het cartoonisten steeds moeilijker. Veel van haar mannelijke collega's zijn al uitgeweken naar Europa.

Woensdag 19 jun. 2024 21:12 NTR

Hoe leer je een vader te zijn als je zelf geen voorbeeld hebt gehad? Mich, Jay en Ruwhel zijn drie bevriende muzikanten en toegewijde vaders uit Rotterdam-Zuid. Omdat ze opgroeiden zonder hun vaders, moesten ze van jongs af aan alles zelf uitzoeken. Nu ze hun eigen kinderen opvoeden, doen ze er alles aan om een rolmodel te zijn. Bibi Fadlalla volgt hun zoektocht naar sterk vaderschap, met de struggles en joys en alles ertussenin.

Donderdag 20 jun. 2024 22:17 KRO-NCRV

Jongens zonder thuis

Jongeren die zich zonder thuisbasis staande moeten houden, worden bij Wonen Met Kansen op weg geholpen naar een bestaan op eigen benen. Stukje bij beetje, met vallen en opstaan, maar met het rotsvaste vertrouwen dat de begeleiders in hen stellen.

Best bekeken docu's

Deze week populair

 • 2Doc:

  Yab Yum

  Meer dan tien jaar geleden werd het legendarische bordeel Yab Yum gedwongen haar deuren te sluiten. De ooit harde kern van de club, kijkt met een nostalgische blik terug op deze iconische jaren.

 • Meisjes van de Goede Herder

  Gevallen meisjes

  Drie oud-pupillen vertellen hoe ze in de jaren zestig in een van de tehuizen van de zusters van de Goede Herder terechtkwamen. De nonnen bleken meedogenloos streng.

 • Een goede dood

  Marte (26) krijgt na jaren wachten te horen dat een psychiater haar euthanasie gaat verlenen. Wil (78) heeft middel X in huis, maar zou liever euthanasie krijgen.

 • 2Doc:

  Spijtmoeders

  Wat als je van je kind houdt, maar doodongelukkig bent in je rol als moeder? Een documentaire over moeders die, als ze opnieuw mochten kiezen, liever geen moeder zouden zijn.

 • 2Doc:

  Het beste voor Kees

  De 44-jarige autist Kees woont nog bij zijn ouders. Hoe lang houden de bejaarde ouders de 24 uurszorg zorg vol en wat gebeurt er met Kees als zij niet meer voor hem kunnen zorgen?

 • DocTalks

  Yab Yum

  In deze DocTalks gaat Ersin Kiris in gesprek met regisseur Anna Maria van 't Hek over haar documentaire 'Yab Yum'

 • 2Doc:

  Peter en Erik: Een nieuwe broer (1/2)

  Als Peter 17 jaar is komt hij er toevallig achter dat hij een tweelingbroer heeft. Peter en Erik zijn na hun geboorte gescheiden geplaatst voor adoptie. Waarom is dit gebeurd?

 • Makers van Morgen

  Blok aan mijn been

  Pascal (47) droomt al sinds zijn elfde van een lichaam zonder rechteronderbeen. Hij blijkt last te hebben van de neurologische aandoening body integrity dysphoria.

 • Meisjes van de Goede Herder

  Goede bedoelingen

  Samen met nog zeventien andere meisjes van toen besluiten de drie oud-pupillen alsnog een rechtszaak aan te spannen vanwege de slechte behandeling en dwangarbeid waar ze het slachtoffer van werden.

 • 2Doc:

  Legale wiet (2/2)

  Frans Bromet volgt verschillende wietkwekers die door een loting zijn aangewezen als eerste leveranciers van legale wiet.

 • Meer weten?

  🤍 documentaires?

  Sluit je aan bij 2Doc.nl, de grootste documentairecommunity van Nederland. Naast een indrukwekkend documentairearchief, zie je nieuwe docu’s hier als eerste voorbijkomen en kijk, lees, luister en praat je mee achter de schermen. Bekijk de wereld met andere ogen.