Secrets of Prince Andrew:

Aflevering 2

BNNVARA

In 2019 is de prins bijna vergeten, maar dit verandert met de arrestatie en dood van Epstein. Hij neemt de opmerkelijke beslissing om mee te werken aan een BBC-interview, maar dit gaat enorm mis.

Bekijk alle afleveringen

Secrets of Prince Andrew

17 en 19 juni 2024

NPO 2, NPO Start en 2Doc.nl 22:05 uur

Over deze documentaireserie

Tweedelige serie over het leven van Prins Andrew en zijn rampzalige interview met BBC Newsnight in 2019. Met exclusieve interviews en zeldzame archiefbeelden biedt de serie een uniek perspectief op het leven van de prins en biedt een diepgaand inzicht in de reeks gebeurtenissen die tot zijn afgang hebben geleid.

De eerste aflevering begint in de jaren tachtig, wanneer Prins Andrew nog gezien wordt als een oorlogsheld. Militairen die met hem gevochten hebben in de Falklandoorlog, beschrijven de prins als een onbaatzuchtige man die zijn land boven zijn persoonlijke veiligheid stelt. Daarnaast wordt de prins gezien als een nationale hartenbreker - ‘Randy Andy’ was zijn bijnaam in die jaren.

Dit zijn de gloriejaren van Andrew en zijn populariteit bereikt een hoogtepunt met zijn huwelijk met Sarah Ferguson. Maar na zijn vertrek bij de marine verandert het imago van de prins. Zijn huwelijk mislukt en Andrew krijgt een steeds grotere zucht naar een weelderige leefstijl en wordt vrienden met de rich and famous, waaronder Jeffrey Epstein.

In de tweede aflevering zien we hoe Prins Andrew in 2019 zo goed als vergeten is in Groot-Brittannië. Dit alles verandert met de arrestatie van Jeffrey Epstein voor seksueel misbruik van talloze jonge meisjes. Ook Prins Andrew wordt beschuldigd van seksueel misbruik en na de onverwachte dood van Epstein wacht de wereld op de reactie van de prins.

Hij neemt de opmerkelijke beslissing om mee te werken aan een interview door de BBC. Newsnight-presentatrice Emily Maitlis en producer Sam McAlister vertellen op meeslepende wijze over de maandenlange onderhandelingen die voorafgaan aan het interview, hoe zij zich voorbereiden op het interview, hun ervaringen in Buckingham Palace, hoe het interview faliekant verkeerd gaat voor de prins en de enorme gevolgen voor de prins en het Britse koningshuis.

Regie: Paula Wittig en Chris Martin
Omroep: BNNVARA
Producent: A&E Networks

Meer documentaires over royals