3Doc:

Coos en de colafles

BNNVARA

Tijdens een zomerse middag aan de waterkant overschrijdt een groep blowende vrienden Coos' grenzen door een colafles in z'n kont te steken. Coos, nu 36, wil deze zwarte bladzijde omslaan door die vrienden hiermee te confronteren.

Coos en de colafles

Woensdag 17 april 2024

NPO 2, 2Doc.nl en NPO Start 21:55

Meer over deze documentaire

Als Coos 25 jaar geleden -hij is dan 13 – met zijn vrienden zit te blowen aan de waterkant, gaat hij out en komt even later bij met een colafles in z’n kont. Grapje van z’n vrienden. Het incident tekent z’n leven, omdat het hem jarenlang blijft achtervolgen. Waarom hebben zijn vrienden dat gedaan? Waarom vinden mensen het leuk om hem er alsmaar mee te blijven pesten?

Coos schopte het tot succesvol barbier maar kan zich niet neerleggen bij deze zwarte bladzijde uit z’n geschiedenis. Daarom wil hij zijn vrienden van toen confronteren met zijn pijn. Wat is er precies gebeurd op die bewuste dag? En in hoeverre komt zijn verhaal overeen met dat van de betrokkenen van destijds? Weten zij het überhaupt nog, of is het incident vergeten?

Coos benadert de groep vrienden van toen met de vraag of ze, samen met hem, door middel van virtual reality willen terugkijken naar de gebeurtenissen van toen. Weten ze wat voor impact het incident op zijn leven heeft gehad? Durven ze het aan om terug te gaan naar die ene middag aan het water waar ze ver over de grenzen van hun vriend heen gingen? Het is maar de vraag of de betrokkenen van toen openstaan voor die confrontatie.

Regisseur: Wouter Vogel
Omroep: BNNVARA
Producent: Tuvalu Media

Meer over dit onderwerp

Meer documentaires over PTSS en trauma