NPO 3

Karo wil goed dood

HUMAN

Karo (29) heeft een complexe posttraumatische stressstoornis en is uitbehandeld. Haar psychisch lijden is ondraaglijk, verder leven wil ze niet meer. Daarom is ze een euthanasietraject gestart.

Het is niet dat Karo per se dood wil, ze wil alleen niet meer op deze manier verder. Het vooruitzicht dat ze nog tientallen jaren van crisis- en gesloten opnames voor de boeg heeft, onder de medicijnen zit en experimentele behandelingen moet ondergaan, om alsnog weer af te glijden en zichzelf te beschadigen, is iets wat ze pertinent niet wil. In haar relatief korte leven heeft ze zo’n 200 hulpverleners gezien. In februari 2022 besluit ze voor euthanasie te willen gaan. Ze is klaar hier op aarde, ze wil rust.

Toelevend naar de beoogde einddatum 2 december wil Karo nog een aantal dingen doen voor de laatste keer. Afspreken met vriendinnen, haar eigen uitvaart vormgeven, een tattoo zetten en een concert bezoeken van haar lievelingsband Within Temptation. Vlak voor hun optreden in Amsterdam ontmoet Karo zangeres Sharon en gitarist Ruud, waar ze haar wens uit de doeken doet.  

Regie: Xena Maria Evers
Omroep: HUMAN

Context en verdieping

Documentaires over een zelfgekozen levenseinde