2Doc:

Beste meneer Bouterse

EO

Filmmaker Ananta Khemradj (32) vindt het hoognodig dat voor- en tegenstanders van Desi Bouterse het gesprek met elkaar aangaan om daarna als één Suriname samen verder te kunnen.

Over deze documentaire

In de persoonlijke documentaire Beste meneer Bouterse onderzoekt de 32-jarige journalist en filmmaker Ananta Khemradj hoe haar generatie verder moet in de nasleep van de Decembermoorden. Ondanks de veroordeling van Desi Bouterse lukt het Surinamers namelijk niet om de turbulente jaren ’80 een plek te geven. Welke toekomst heeft een land dat zijn verleden niet onder ogen durft te komen?

Ananta Khemradj vindt het hoognodig dat Surinamers het gesprek met elkaar aangaan, om daarna als land samen verder te kunnen. Beste meneer Bouterse is een hoogstpersoonlijke film van een filmmaker die bijna bezwijkt onder de verantwoordelijkheid die ze voelt.

Regie: Ananta Khemradj
Omroep: EO

Producent: Staccato Films

DocTalks: in gesprek met filmmaker Ananta Khemradj

Documentairemaker Ananta Khemradj gaat in dit DocTalks-interview in gesprek met presentator Roziena Salihu. Waarom voelde Ananta Khemradj de noodzaak om een documentaire te maken over de geschiedenis van Suriname? Ze noemde haar film Beste meneer Bouterse, maar waarom sprak ze Desi Bouterse niet in de film? Hoe is ze te werk gegaan? En heeft ze de antwoorden gekregen waar ze naar op zoek was?

Lees meer

Meer documentaires over Suriname