Woensdag 31 maart, 22:55u op NPO 2

Guy Weizman: Voorheen/Nadien

NTR

Na grote onderwerpen als de clash tussen wereldreligies en de toekomst van de mens, focust choreograaf Guy Weizman op het kleinmenselijke bestaan. In de voorstelling 'Voorheen/Nadien' vraagt Weizman zich af of het diepmenselijke in de alledaagsheid schuilt.

De Israëlisch-Marokkaanse Guy Weizman (1973) is choreograaf en artistiek directeur van het Noord Nederlands Toneel. Zijn voorstellingen kenmerken zich door een kritische reflectie op wereldproblematiek, recalcitrante humor en grensverleggende performances.

Regisseur Willem Baptist toont in een filmische zoektocht hoe Weizman zijn cast van dansers en acteurs inzet voor het vertellen van zijn eigen verhaal; een verhaal van het alledaagse en kleinburgerlijke. In Voorheen/Nadien legt hij de levens van 37 mensen op unieke wijze vast. Keihard werkt een grote cast toe naar de première van de voorstelling. Dan begint de pandemie en stort alles in.

Regie: Willem Baptist

Q&A met Guy Weizman en Willem Baptist op Cinedans '21

In deze Q&A interviewt Jacq Algra Guy Weizman, choreograaf en artistiek directeur van het Noord Nederlands Toneel, en regisseur Willem Baptist die een film over hem maakte. Ze worden geïnterviewd in het kader van het Cinedans festival van 2021.

Meer documentaires over kunst