Het Uur van de Wolf

Erwin Olaf - The Legacy

NTR

In 2019 vierde fotograaf Erwin Olaf zijn zestigste levensjaar. In de documentaire 'The Legacy' van regisseur Michiel van Erp stelt Olaf zichzelf grote vragen: wat is de betekenis van zijn carrière geweest? Is zijn werk van waarde, en is dat in de toekomst ook nog zo? Is zijn kunstenaarschap van nut geweest? En daarmee zijn leven?

Michiel van Erp zet de vergankelijkheid van het leven centraal. Wat blijft er van je over als je stopt met werken? Hoe ga je om met het verval van je lichaam? 'Erwin Olaf - The Legacy' gaat over de worsteling van een gevierd kunstenaar die op het toppunt van zijn roem – met pijn in zijn hart – de balans aan het opmaken is van een leven lang hard werken. En wiens oeuvre – precies op het goede moment – voor het nageslacht gewaarborgd blijft.

Regie: Michiel van Erp

DocTalks Erwin Olaf: The Legacy

Elena Lindemans gaat in gesprek met filmmaker Michiel van Erp over zijn documentaire Erwin Olaf - The Legacy. Waarom koos hij ervoor om de vergankelijkheid van het leven centraal te zetten in de film? Hoe zorgde hij ervoor dat Erwin Olaf zijn kwetsbare kant durfde te tonen aan de camera?

'Erwin Olaf: The Legacy' in de media

Meer films van Michiel van Erp