2Doc:

The End of Fear

VPRO

Via de levensloop van het kunstwerk 'Who's Afraid of Red, Yellow, and Blue III' stelt regisseur Barbara Visser de vragen: wat is kunst, wanneer is kunst echt, wat is de waarde en wie bepaalt dat?

Wie is er nog bang voor rood, geel en blauw? Vijftig jaar na Who's Afraid of Red, Yellow, and Blue III stelt regisseur Barbara Visser via de levensloop van dit beroemde kunstwerk opnieuw de vraag: wat is kunst, wanneer is kunst echt, wat is de waarde en wie bepaalt dat? De bewogen geschiedenis van het schilderij van Barnett Newman wordt verteld vanuit de kunstenaar, de kunsthater, de media en de museumdirecteur. Zelden riep een kunstwerk zoveel vragen op en lokte het zoveel emoties uit. De zware aanslag op het werk door een bezoeker in 1986 werd gevolgd door een controversiële restauratie en rechtszaak. De 'million dollar question' blijft: zien we een origineel of een kopie?

Regie: Barbara Visser

DocTalks: in gesprek met regisseur Barbara Visser

In de serie DocTalks worden de regisseurs van spraakmakende documentaires de meest prangende vragen voorgelegd. In deze aflevering spreekt Chris Kijne met regisseur Barbara Visser over haar documentaire 'The End of Fear'.

Hoe zat het ook alweer?

Meer documentaires over de vraag: wat is kunst?