Cannabis

Aflevering 5: Magistratelijk

KRO-NCRV

Minister van Justitie Grapperhaus vliegt naar Thailand en praat met zijn Thaise ambtgenoot. Zal hij Van Laarhoven naar Nederland krijgen?

Voor Henk de Vries is het duidelijk, als cannabis pionier valt er in Nederland nog maar weinig te halen. Om van zijn The Bulldog de eerste echte internationale cannabis brand te maken zoekt hij zijn geluk buiten de landsgrenzen. In Las Vegas zien ze het uitrollen van The Bulldog wel zitten.

Het vernietigende rapport van de Ombudsman over het handelen van het OM in de zaak Van Laarhoven is een pijnlijke klap voor Minister van Justitie Ferd Grapperhaus. En de verhouding tussen de minister van justitie en de top van het OM is al jaren gespannen. Oud minister Sorgdrager legt uit hoe al in haar tijd het OM anderen de maat neemt maar zichzelf buiten schot houdt. 

Het Ombudsman rapport is voor Ferd Grapperhaus een reden om in beweging te komen voor Van Laarhoven. Hij vertrekt naar Thailand om te praten met zijn Thaise ambtgenoot. Maar of dit voor een vlekkeloze afloop zal zorgen?