2Doc

Nu of nooit meer

HUMAN

Na de zelfdoding van haar zus bleef filmmaker Marieke Widlak achter met een machteloos gevoel. Had ze wel voldoende waardering naar haar zus uitgesproken? In de film zoekt Marieke naar antwoorden bij haar vader, moeder en andere zus. Hebben zij ook het gevoel tekort geschoten te zijn? En wat vinden zij van de manier waarop Marieke hen waardeert, laat ze dit wel aan hen zien? Een ode aan het uitspreken van liefdevolle waardering.

Het perron van station Blankenberge is verlaten. Het is dit station waar Marieke en haar familie Brechje voor het laatst zien. Marieke vraagt haar ouders en jongere zus wat zij zich herinneren van dit moment. 'Ik ging er totaal niet van uit dat ik Brechje niet meer zou zien.'

Zelf lijdt Marieke aan het gevoel tekortgeschoten te zijn in het laten blijken van haar waardering aan Brechje. Heeft haar familie dat gevoel ook, of is zij de enige?

Nu of nooit meer is een film over familie en rouw en een ode aan het uitspreken van liefdevolle waardering.

Nu of nooit meer is de eindexamenfilm van Marieke Widlak van de Willem de Kooning Academy. De film won een Filmfonds Wildcard 2018, en was winnaar van het Beste Debuut op het Eindhoven Film Festival 2018.

Meer documentaires over rouw