2Doc:

Goed terechtgekomen in de Schilderswijk

KRO-NCRV

Eric van 't Zelfde inspireerde als klassenmentor kansarme leerlingen uit de Haagse Schilderswijk om hun dromen waar te maken. Na 20 jaar zoekt hij hen op.

Eric van 't Zelfde begon als docent toen hij 22 werd. De leerlingen in zijn mentorklas in de Haagse Schilderswijk waren toen 13. Hij begeleidde hen totdat ze met een diploma het Johan de Witt College verlieten. Waar hij in die jaren niet kon wachten om de volgende dag weer
les te geven is Eric nu somber over het onderwijs, de maatschappij en de politiek. ‘Ik heb in real time meegemaakt hoe het beroep van leerkracht en docent kapot werd gemaakt.’

In KRO-NCRV 2Doc: Goed terechtgekomen in de Schilderswijk worden Erics oud-leerlingen opgezocht. We zien hoe zij nu als dertigers naar de medemens en de wereld kijken, en hoe het hen zelf vergaat. Wat kunnen we van hun ervaringen leren voor het onderwijs van vandaag?

Regie: Reber Dosky

DocTalks

In de serie DocTalks worden de regisseurs van spraakmakende documentaires de meest prangende vragen voorgelegd. In deze aflevering spreekt Chris Kijne met regisseur Reber Dosky over zijn documentaire 'Goed terechtgekomen in de Schilderswijk'.

Kijk ook deze documentaires in het kader van de onderwijsweek

Kijk ook van Reber Dosky..

Meer documentaires over onderwijs