Paasmaandag 17 april wordt de nieuwe documentaire van Geertjan Lassche 'Brommers Kiek'n' uitgezonden. Deze documentaire is een ode aan het platteland, waarin ruimte en vrijheid centraal staan. Kijk alvast deze documentaires om in een plattelandsstemming te komen.

1. Wij zijn 18

Afgesloten van de buitenwereld vertellen ze hoe het is om op de grens van volwassenheid te staan. Autochtoon, allochtoon, stadse jongens en die van het platteland: ze hebben geen handtekening van hun ouders meer nodig om te gaan en staan waar ze willen, ze nemen deel aan het verkeer, drinken zoveel ze willen, hebben seks en stemmen op wie ze willen.

2. Ja, dat was H√łken, 40 jaar Normaal

Het verhaal van de ruigste Nederlandse popgroep ooit. Een band die het platteland een gezicht en een identiteit gaf. Met veertig albums, 350 nummers, 200 T-shirtjes en nog steeds volle dampende feesttenten met veel bier. Maar ook het verhaal van een band in zijn laatste jaren, zijn laatste snik, zijn laatste optredens.

3. Geboren Boeren

De moderne veehouder John manoeuvreert met de hele familie Klaver op eigenzinnige wijze tussen traditie en vernieuwing op het platteland. Al generaties lang runt de familie van John Klaver een melkveehouderij in Noord Holland. Het familiebedrijf wortelt diep in de Hollandse boerentraditie; eigengereid en wars van regelgeving.

4. De kleine oorlog van boer Kok

De Kleine Oorlog van boer Kok vertelt het verhaal van een boer en zijn twee zonen. Met man en macht verzetten zij zich tegen de stad die hun land wil annexeren en tegen de kafkaëske landbouw-bureaucratie.