ZappDoc:

Nelson het minivarken

KRO-NCRV

De 11-jarige Brandon kreeg Nelson ooit als schattig minivarken. Maar Nelson is nu vijfhonderd kilo en een probleem voor de buurt. De buren klagen over stankoverlast. Als Nelson een internethit wordt, verandert alles.

Nelson het minivarken

Zondag 21 januari 2024

NPO 3, NPO Start en 2Doc.nl 19:20 uur

Meer over deze documentaire

Nelson is een minivarken. Tenminste, dat werd gezegd toen het gezin Verbeek het schattige biggetje destijds kocht. Maar zeven jaar en vijfhonderd kilo later blijkt Nelson een probleem. Brandon (11) wordt op school gepest vanwege zijn huisdier. De politie komt kijken of de buren terecht klagen over stankoverlast. De buurt en de woningbouwvereniging vinden het niet kunnen, zo’n groot, stinkend beest in een rijtjeshuis.

Wanneer moeder Angela een Facebookpagina maakt over Nelson die viral gaat verandert alles. Het gezin krijgt landelijke bekendheid en Nelson wordt een internethit.

Filmmaker Anneke de Lind van Wijngaarden volgt de familie bij alle perikelen, met liefdevolle close-ups van Nelson, die verbijsterd is over alle commotie die hij veroorzaakt. Met de stem van Maarten van Rossem wordt Nelson een nog groter personage.

Regie: Anneke de Lind van Wijngaarden
Omroep: KRO-NCRV
Producent: Hazazah Pictures

Meer over dit onderwerp

In de media

Meer dierendocumentaires