TROS, 2014

Het verhaal van Bløf

TROS

Het verhaal van de band die bekendheid kreeg met de nummers ‘Liefs Uit Londen’, ‘Aan De Kust’ en 'Alles Is Liefde' begon in 1992 toen 4 Zeeuwse jongens besloten om Nederpop te maken.

Het duurde nog even voordat ze hun muziek met Nederland wilden delen, maar toen het eenmaal zo ver was, was het Zeeuwse publiek al snel om. De landelijke doorbraak liet langer op zich wachten, pas met de komst van nieuwe drummer Chris Götte en het uitbrengen van de hit 'Liefs Uit Londen' in 1998 was deze een feit. Sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit de Nederlandse popgeschiedenis. Hoogtepunten waren de bijzondere samenwerkingen die de band aanging met hun helden, de Counting Crows en andere bijzondere buitenlandse muzikanten uit het Umoja project. De band kende ook moeilijke periodes, met als dieptepunt het overlijden van drummer Chris. Het verhaal van Bløf is nog niet afgelopen. Concert at Sea, 'Mannenharten' en een nieuw album op komst: van Bløf zijn we nog lang niet af.

In Het verhaal van Bløf wordt het leven van een Nederlandse zanger of band uitgelicht. Hoe is de muzikale carrière tot stand gekomen? Wat zijn de hoogte- en dieptepunten? Welke factoren hebben de artiesten gemaakt tot wie ze nu zijn? In deze documentaire komen niet de bandleden zelf, maar de mensen om hen heen aan het woord. Familie, vrienden en collega’s vertellen het verhaal van de band. Het verhaal wordt verbeeld door archiefmateriaal en gesprekken met de naasten.

Meer docu's over het Nederlandse lied