TROS, 2014

Het verhaal van Rowwen Hèze

TROS

Het leven van een Nederlandse zanger of band wordt uitgelicht. -Familie, vrienden en collega's vertellen 'Het Verhaal van Rowwen Hèze'.

Het verhaal van de band die bekendheid kreeg met de nummers ‘Bestel Mar’ en ‘Limburg (Kwestie Van Geduld)’ begon in 1985. Drie jonge jongens stapten met knikkende knieën op Jack Poels af met de vraag of hij, plaatselijk beroemd zanger zonder band, misschien in hun rockbandje wil zingen. Hij stemt toe, mits ze naast hun rockcovers ook een paar liedjes in het Limburgs in hun repertoire op willen nemen. In deze documentaire komen niet de bandleden zelf, maar de mensen om hen heen aan het woord. Familie, vrienden en collega’s vertellen het verhaal van de band. Het verhaal van Rowwen Hèze: een verhaal dat bijna 30 jaar later nog niet is afgelopen.

In Het verhaal van Rowwen Hèze wordt het leven van een Nederlandse zanger of band uitgelicht. Hoe is de muzikale carrière tot stand gekomen? Wat zijn de hoogte- en dieptepunten? Welke factoren hebben de artiesten gemaakt tot wie ze nu zijn? Het verhaal wordt verbeeld door archiefmateriaal en gesprekken met naasten.

Meer docu's over het Nederlandse lied