De Donderdag Documentaire

Mr Right

VPRO, IKON

Het overschot aan alleenstaande vrouwen in New York biedt een weinig rooskleurig perspectief. De in de minderheid zijnde mannen plukken er de zoete vruchten van. In Mr Right volgt Andrea een jaar lang drie kosmopolitische singles Annie, Leigh en Laurie. Alledrie draaien ze al jaren mee in de mallemolen van datingsites, singles parties en blind dates.

Ze zijn dol op hun stad, maar hunkeren naar echte liefde. Workaholic Annie krijgt daarom liefdesadvies van haar vriend Lionel Richie terwijl de wulpse romanticus Leigh haar eerste speeddate-sessie beleeft. Kan je in enkele minuten erachter komen of een man geschikt voor je is?

Actrice Laurie heeft er na al die jaren daten een boek over geschreven, gebaseerd op haar ervaringen. Het is een bestseller, maar nog altijd heeft ze niemand om het succes mee te delen. Annie, Leigh en Laurie kijken openhartig terug op hun liefdesperikelen. Zoals zoveel Newyorkers combineren ze daarbij een hartverwarmend talent voor zelfsatire en zelfmedelijden. Ook familieleden, vrienden, ex-vriendjes en lotgenoten laten hun licht schijnen over waarom de drie vrouwen maar niet aan de man geraken.

Andrea legt de pijnlijke eenzaamheid bloot van de stad waarin alles en iedereen is gericht op het ik en het nu. Is er onvoldoende chemie bij de eerste date, dan wordt verder contact stopgezet. Vriendschappen tussen mannen en vrouwen komen bijna niet voor en wie wel een partner vindt, begint een gezin en verlaat de stad. Voor Annie, Leigh en Laurie begint de tijd de dringen.

Regisseur: Dree Andrea