Makers met de billen bloot

Joey Boink

VPRO

Joey Boink (1984) studeerde Political Science and International Development Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Hij sleepte een Gouden Kalf nominatie in de wacht voor zijn film Burden of Peace (2015). Zijn film Jesse (2017), een intiem portret over politicus Jesse Klaver, werd na kritiek toch niet uitgezonden bij BNNVARA. Onlangs maakte hij met Robert Oey de documentaireserie Terreur, waarin het duo de aard van terrorisme onderzoekt.

Deze aflevering is te zien vanaf donderdag 22 augustus.

Besproken films

Burden of Peace

Filmmaker Joey Boink en Sander Wirken ontmoeten Claudia Paz Y Paz. Op het moment van de ontmoeting staat ze op het punt om aan één van de meest risicovolle banen ter wereld te beginnen: hoofd van het Openbaar Ministerie in Guatemala. Paz y Paz stemt toe om een film over haar te laten maken en Boink en Wirken krijgen de volledige toegang tot haar wereld. Het leidt tot een intieme film over het leven van een bijzondere vrouw die voor een vrijwel onmogelijke opgave staat.

De kinderen van Andhra Pradesh

Korte documentaire over kinderarbeid in Andhra Pradesh, India. Op een observerende manier legt Joey Boink de jonge kinderen vast, terwijl ze werken in steengroeven en op katoenvelden. 

Jesse

Een film - van binnenuit - over de politieke campagne van de jonge lijsttrekker Jesse Klaver, die gaat voor politieke winst en wordt geconfronteerd met persoonlijk verlies.

De omroep BNNVARA heeft besloten deze documentaire niet uit te zenden. Meer informatie over de film vind je hier

Bekijk het interview met Joey en Sander - Burden of Peace

Bekijk meer films over politiek