Omroep BNNVARA heeft besloten deze documentaire niet uit te zenden.

Een film - van binnenuit - over de politieke campagne van de jonge lijsttrekker Jesse Klaver, die gaat voor politieke winst en wordt geconfronteerd met persoonlijk verlies.

De documentaire laat fractievoorzitter Jesse Klaver zien, middenin de spannende verkiezingsstrijd van GroenLinks. In nog niet eerder vertoonde beelden zien we van dichtbij hoe Jesse met zijn team debatten voorbereidt en kleine overwinningen viert. Naast zijn directe collega's houdt Jesse ook zijn familie dicht bij zich tijdens de campagne. Echtgenote Jolein reist mee en na elk optreden belt hij met zijn moeder Marcella, die hem onvoorwaardelijk steunt.

Sinds Jesse's aantreden stijgt GroenLinks in de peilingen en zijn beweging krijgt duizenden jongeren op de been. Maar met zijn populariteit neemt ook de kritiek toe. Jesse Klaver is te jong en onervaren, zeggen zijn tegenstanders. Hij zou niet authentiek zijn en lijkt meer een popster dan een politicus. Op de verkiezingsavond behaalt GroenLinks een historische winst. Achter de schermen is Jesse teleurgesteld, want hij weet dat zijn gedroomde kabinet er niet zal komen. Terwijl Jesse midden in de formatie zit, krijgt hij een enorme klap te verwerken wanneer zijn moeder plotseling overlijdt. Een jaar lang was filmmaker Joey Boink 'beeldvoerder' voor GroenLinks-politicus Jesse Klaver. Als lid van het kernteam van de campagne ontstaat er een hechte band tussen Joey en Jesse. Joey besluit een documentaire te maken over Jesse en de campagne, en laat de camera een jaar lang achter de schermen doordraaien.

Regie: Joey Boink

"Is 'Jesse' een propagandafilm of een intiem portret?"